Zilver en brons voor Belgische jeugdteams tijdens de Nations Cup finales

Jumping
18 sep 2023
Door Horseman Kristof

De Belgische jeugdteams hebben in het Sentower Park een zilveren en bronzen medaille behaald tijdens de finales van de Nations Cup.

Drie van de vier Belgische teams wisten zich in Oudsbergen te plaatsen voor de super finale op zondag. De beste prestatie kwam van de Children die een tweede plaats behaalden. Het Belgische Children team van Jean Jacques Mathijs bestond uit Clementine Lux (Cash de L'Exuyer), Robin Vermeir (Copacabana of the Paddocks Z), Chloé Hoste (Valeriane de Moyon) en Estelle Van Tricht (Sea Coast Don't Touch Tiji Hero).

De Young Riders van Rik Deraedt eindigden op een derde plaats. Zijn bronzen team bestond uit Jules Van Hoydonck (Minte vd Bisschop), Leon Brutsaert (On Time van de Elshoeve), Evelyne Putters (Nabeau van het Migroveld Z) en Mathieu Bourdeaud'Hui (Oscar The Homage). Bij de pony's was er een vierde plaats. De Belgische driekleur werd vertegenwoordigd door Laure Tijskens (Nayavo), Marthe-Louize Dieu (Swarovski), Clémentine Lux (Bounty) en Robin Vermeir (Kristal Sparkle van Begeveld).

Klik hier voor de uitslagen.