Jodie Hall Mcateer: "Kimosa van het Kritrahof is een echte vechter in de ring"

Blog
09 jul 2023
Door Horseman Kristof

Blije gezichten op het voorterrein en een opgelucht gelaat bij de organisatie van CSI Ommen. Code oranje trok maar net langs het concoursterrein en liet de 1.55m Grote Prijs met rust. De Britse amazone Jodie Hall Mcateer gaf barrageles en won de hoofdrubriek en 15.000 euro. 

De Grand Prix van het Vechtdal powered by Handelshuis Schuttert & Provincie Overijssel maakt deel uit van de BEMER Riders Tour en kende een wat andere formule. De beste twaalf ruiters (25% van het deelnemersveld) mocht terugkomen voor de winning round, tot grote opluchting van vijf ruiters met een fout in de eerste omloop. 

Jodie Hall Mcateer was de eerste die de krappe binnendoor route pakte richting de BEMER oxer en daar flinke tijdwinst boekte met Kimosa van het Kritrahof (Chatman). “Ik zit ook op zo’n fantastisch paard. Ze vecht ervoor in de ring. Ze is vaak wat aan de luie kant, maar als ze in de ring is dan wil ze het goed doen”, lacht de amazone, die zelf ook niet de minste is. In haar ponytijd won ze al menig internationale Grand Prix en momenteel staat ze als 118e op de wereldranking.

De Britse werd drie jaar geleden opgenomen in de Rolex Young Riders Academy en mocht een half jaar trainen op de BWG Stables van Ben, Wim en Gerco Schröder in Tubbergen. “Ik ben nooit meer weggegaan”, vertelt ze. De Schröders zijn ook maar wat blij met haar. “Ben traint haar vooral. Ze is een abnormale winnaar van zichzelf. Onmundig gedreven, je moet haar haast afremmen”, vertelt Wim Schröder. Het scheelde maar weinig of BWG-stalruiter Matt Garrigan was tweede geworden. Door het foutje van Quantum Robin V (Carambole) zakte de snelle Ier naar plaats acht.

In Twente

Jodie Hall Mcateer blijft voorlopig nog wel in Twente. “Ik leer er zo veel en heb een geweldig team achter me staan. Ik wil niets liever dan me door ontwikkelen als ruiter en ooit kampioenschappen rijden. Ik houd van paardrijden, van concoursen en van winnen. Het is ook veel praktischer om vanuit Nederland naar de concoursen te gaan in plaats vanuit Engeland. Ja natuurlijk mis ik mijn familie wel, maar ik ga ze snel zien. Ik mag in Hickstead en Londen rijden. Mijn paarden vertrekken vannacht al en dan ben ik straks een paar weken thuis. ”

De Britse zal met een beter gevoel CSI Ommen verlaten dan afgelopen twee edities. “Zeker, twee jaar geleden moest ik op dag twee al naar huis omdat ik Covid had en vorig jaar had ik niet mijn week en een fout in de Grote Prijs. Dit was mooier. Ik heb genoten. Alles was zo fantastisch voor elkaar en er was heel veel publiek. Mijn paard verdiende het ook om te winnen, het was alweer even geleden”, lacht ze.

Bron: 
Persbericht Wendy Scholten