Heel veel dressuurkwaliteit tijdens Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden

Dressuur
28 jun 2023
Door Horseman Kristof

De 4-, 5- en 6-jarige dressuurtalenten uit de SBB-Competitie voor Jonge Paarden kregen op het Sentowerpark ideale omstandigheden om hun talent te showen. Het resulteerde in knappe proeven met paarden die duidelijk aanleg tonen voor dressuurwerk van het hogere kaliber.

Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts) reed  de BWP’er Rebel King naar de eerste plaats in de reeks zesjarigen LRV. Rebel King is een zoon van Glock's Dream Boy uit een Don Primaire-moeder. Hij werd geboren in de stallen van Dorien en Mil Van Sprengel in Kasterlee. Jan Michiels (LRV Moerzeke) en JM Sporthorses Fleur Rouge (v. Feinrich) pakten plaats twee, voor Eric Scheirs (LRV Schriek) met zijn eigen fokproduct Roe D’Art (Thorgall Biolley).

In de Open-reeks voor zesjarige dressuurpaarden, ging het goud naar Celine Swinnen (LRV Hechtel-Eksel) met Rolex ‘W’ van Prinsenhof’s. Een zoon van Bon Coeur uit een Metall-moeder geboren op Stal Prinsenhofs bij Jan Claes in Hechtel-Eksel. Liesl van Coppenolle, kwam uit het verre Westkapelle om met Radetsky van de Kempenhoeve (v. Fuerst Wiliam) knap  naar zilver te rijden. Het brons ging naar Eline Van De Mosselaer (LRV Koningshooikt) met de de door Tom Heylen gefokte Romance H (v. Fuersten-Look).

Ook bij de vijfjarigen kwam er heel veel kwaliteit in de ring.  Desiree Klos (LRV Moorsel Tervuren) en Say My Name van Cavaleronde (For Romance x Dryden), die gefokt werd bij Glenn Verhaeghe uit Hoegaarden, wonnen de LRV-reeks. Diezelfde fokker zag ook een tweede fokproduct sterk presteren. Safety First van de Cavaleronde (Topas x  liep naar een tweede plaats, eveneens onder het zadel van Desiree Klos.  Stijn Rombouts reed Supermario van de Hoederheide (v. Negro – fokker: Jan Sips uit Loenhout) naar de derde plaats. Uit deze veelzijdige stam komen overigens ook al twee 1.60m-springpaarden.

In de Open-reeks gaat de zege naar Sakina van Dijck (LRV Morkhoven) met Sumatra A.H. Deze BWP-merrie is een dochter van Secret, uit een Sir Donnerhall-moeder, die gefokt werd door Paul Peeters uit Nijlen. Plaats twee gaat naar Lotte Nestor (LRV Sint-Katelijne-Waver) met Nirvana (v. For Ferrero). Stijn Thijs (LRV Vissenaken-Glabbeek) en Sauvage van de Guldennagel liepen naar een derde plaats.

In de LRV-reeks voor vierjarige dressuurtalenten was er goud voor Katrijn Bosch van de organiserende verenging LRV Genk, met Tito van de Kempenhoeve (Lissaro van de Helle x Pavarotti van de Helle) gefokt bij Marc Dries op de Kempenhoeve in Balen. Marissa Verhaegen (LRV Morkhoven) en Thorvi WMT (v. Blue Hors St. Schufro), gefokt bij Willy Verhaegen in Westerlo.

In de Open-reeks voor vierjarige paarden liep Ta Vita van de Steenakker naar de nationale titel met Anke Van Moer (LRV Linde Peer). Ta Vita is een dochter van For Ferrero, uit een Lord Sinclair I-moeder. Ta Vita is een fokproduct van Lambert Cuppens uit Grote Brogel. Wim Nyssen (LRV Bredene) reed Talihandra van de Lufkenshoeve (Falihandro x Stedinger – fokker: Bart Timmermans uit Meerhout) naar zilver. Het brons is voor Inez Verschooten (LRV Kortenaken) met Ti Ama van den Bruel (v. Picasso van den Bruel – fokker: Blockx Vanweevelt).

Bron: 
LRV