Thibault Philippaerts: "Dat ik daar nu zelf reed én een wedstrijd kon winnen is fantastisch"

Blog
03 jul 2023
Door Horseman Kristof

De prestatie van Thibault Philippaerts zondagvoormiddag ging al snel over de tongen. De 21- jarige Philippaerts won met zijn paard Pompidou van het Kuilenhof de Young Riders Grote Prijs.

Op vrijdag mocht Thibault Philippaerts al het podium op toen hij, eveneens met Pompidou, derde eindigde in de NetAachen-Prize. “Ik ben heel tevreden over de voorbije week. Het was de eerste keer dat ik mocht aantreden op de grote graspiste. Ik ben er zo vaak naar papa, Olivier en Nicola gaan kijken. Dat ik daar nu zelf reed én een wedstrijd kon winnen is fantastisch”, zegt Thibault Philippaerts. “Van de twee wedstrijden waaraan ik deelnam won ik er één en eindigde ik als derde in de andere. Mijn paard had nog niet zoveel ervaring, maar hij heeft dat prima gedaan. We hebben Pompidou van het Kuilenhof gekocht toen hij zeven jaar was. Pompidou komt uit het nabijgelegen Bocholt waar hij gefokt en opgegroeid is bij Jo Maesen.”

Anthony Philippaerts maakte zijn debuut in Aken. Op vrijdag eindigde hij met Orchidee van Dorperheide zevende in de NetAachen-Prize. “Deelnemen aan het grootste Europese paardensportevent van het jaar op zich is een hele ervaring”, zegt Anthony Philippaerts. “Ik herinner me dat ik hier vroeger kwam supporteren voor mijn papa en voor mijn broers. Als kleine jongen droom je dan wel eens om op een dag hetzelfde te mogen doen. Die droom is vorige week uitgekomen. Die gigantische graspiste oprijden, dat doet toch wel iets met een mens. In één woord: fantastisch. Enerzijds is dat een tikkeltje stress, anderzijds is dat een gigantische eer en een beloning voor het harde werk. Ok, het was nog geen vijfsterrenwedstrijd, maar dat maakt niet uit.”

Bron: 
Persbericht