Liezel Everars en Robin Vermeir schitteren op het EK voor pony's

DressuurEventingJumping
31 jul 2023
Door Horseman Kristof

Op het Europees Kampioenschap voor pony’s in Le Mans heeft Liezel Everars drie keer een prijs behaald. Ook Robin Vermeir schitterde op een vierde plaats in de finale

Nadat ze eerder samen met het team brons behaalde, en ook individueel de bronzen medaille mocht omhangen, schakelde Liezel Everars op de slotdag nog een versnelling hoger. Tijdens een knappe freestyle danste zij met FS Capelli di Niro naar een ongelofelijke 80.150%, wat haar uiteindelijk de zilveren medaille in de freestyle opleverde.

Ook voor de eventingruiters stond de finale proef, de jumping, zondag op het programma. Met enkele mooie parcours kon de Belgische ploeg de zevende plaats behalen. Na een mooie cross zaterdag en een nette springproef zondag, plaatste Marie-Joelle Goeminne, die als individuele ruiter voor België van start ging, zich met Tullaree Ruby Tuesday knap negende in het eindklassement.

Het laatste EK dat zondagnamiddag werd afgewerkt, was dat van de jumpingpony’s. Voor België kwamen de vier resterende combinaties allemaal aan de start. Robin Vermeir ging de finale in met een clean sheet, maar na de eerste ronde, kwam er een 4 achter haar naam na een springfout. Nadat enkel 1 Ierse ruiter de nul kon houden over het gehele kampioenschap, moest er dus gevochten worden om de zilveren en bronzen medaille. Robin Vermeir nam het in de jump-off op tegen de Zweedse Ellen Hammarstrom en de Ierse Kian Dore. Na vier springfouten in deze barrage werd Robin naar plaats vier verwezen, en miste dus net het podium na een fantastisch EK.

Alle resultaten vindt u hier.

Bron: 
KBRSF