Zangersheide is deze week het middelpunt van de paardensport en fokkerij

Fokkerij
18 sep 2023
Door Horseman Kristof

Van 20 tot 24 september is Domein Zangersheide wederom het toneel voor 's werelds best gefokte en meest getalenteerde vijf-, zes-, en zevenjarige springpaarden. Het evenement heeft naast het wereldkampioenschap ook de FEI Sires of the World, het Belgisch Kampioenschap Springen en de Zangersheide Quality Auctions op het programma staan.

Een selectie van de best presterende jonge paarden van over de hele wereld komen vier dagen lang onder de aandacht in Lanaken bij de FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses. Onder het zadel van onder andere Niels Bruynseels, Pieter Devos, Jerome Guery, de familie Philippaerts, Christian Ahlmann, Sanne Thijssen, Michael Duffy en nog veel meer competitieve ruiters, zal de strijd flink aangebonden worden.

Eremetaal verdedigen
Op de startlijst staan de vijfjarig kampioen van vorig jaar Bp Goodfellas (v.Stakkato Gold), die dit jaar onder Niamh McEvoy (IRE) aan zet is bij de zesjarigen. Alex David Gill (GBR) zal met twee voormalig bronzen medaillewinnaars aan de start verschijnen. Mindset ES (v. Aganix du Seigneur) komt nu ten tonele bij de zesjarigen en Lacoste VDL (VDL Zirocco Blue) zal met de Engelsman zijn kansen beproeven bij de zevenjarigen.

Voor ieder wat wils
Naast het WK is het programma goed gevuld met hoogtepunten zoals het Belgisch Kampioenschap Seniors. De fokkerijliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de FEI Sires of the World, waarin goedgekeurde hengsten hun stempel zullen drukken, alsook tijdens de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide.

Drie avonden Quality Auction
Drie avonden kan men zich verheugen op de befaamde Zangersheide Quality Auction. Op donderdagavond komt een collectie van 2-, en 3-jarige toptalenten onder de hamer, waarna op vrijdag en zaterdag de meest beloftevolle Z-veulens in de sfeervolle indoor arena van eigenaar zullen wisselen.

De toegang tot de FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses is gratis. Bezoek de website van het evenement voor alle details, het voorlopige tijdschema en de volledige deelnemerslijst.

Klik hier voor de meer informatie.

Bron: 
Persbericht