Waregem Koerse maakt zich op voor alweer een top editie

Promo
19 aug 2019
Door Horseman Kristof

De hippodroom van Waregem, ook wel Gaverbeekhippodroom genoemd, is klaar om de ruim 40.000 bezoekers te ontvangen, voor de 172ste editie van Waregem Koerse.

De meest moderne hippodroom in België kende de voorbije jaren verschillende renovatiewerken die inmiddels volledig afgerond zijn. Zo kan men er nu evenementen organiseren van het allerhoogste niveau uit alle paardendisciplines zoals o.a. jumping, dressuur, eventing, mennen,… Dit naast uiteraard de draf-, galop- en steeple chase koersen.

Ook voor de bezoekers en gasten van Waregem Koerse betekent het einde van de werken dat er extra comfort kan voorzien worden met o.a. extra sanitaire voorzieningen.

Daarnaast werd in de laatste fase ook een hypermodern stallencomplex gebouwd dat maar liefst 85 paarden kan verwelkomen. De echte sterren van Waregem Koerse kunnen dus extra in de watten gelegd worden en op de meest professionele manier gestald en verzorgd worden.

Die paarden worden vanaf maandag 26 augustus verwelkomd waar ze traditioneel eerst zullen onderworpen worden aan een medisch onderzoek zodat alle paarden top fit aan de start zullen verschijnen.

 

Absolute topster Taupin Rochelais bevestigt zijn deelname en gaat voor het onmogelijke

De grootste ster is uiteraard Taupin Rochelais; de levende legende die de voorbije 4 edities samen met zijn Franse jockey Thomas Beaurain op zijn naam wist te schrijven. De Usain Bolt of Sagan of Federer onder de paarden zeg maar!

Geen enkel paard deed beter in de na oorlogse geschiedenis van Waregem Koerse. Taupin bevestigde vorige week zijn deelname en doet zo een gooi naar een 5deoverwinning op rij in de ING Steeple Chase van Vlaanderen.

De definitieve deelname lijst van alle deelnemers zal op vrijdag 23 augustus gekend zijn en terug te vinden op de website van Waregem Koerse.

2 nieuwe rennen 

Dit jaar zijn er twee extra rennen; de Pro-Am Horse Race For Charity, een duo race waarin 7 bedrijven koersen voor een eigen gekozen goed doel en een vlakke galopren de ‘ Bingoal St Leger’.

 

De St Leger koers is de terugkeer in België van een koers met een grote traditie. De ren St Leger werd in België voor het eerst in 1892 gehouden. Maar ook internationaal is de St Leger een klassieker. In Engeland werd de ren voor het eerst gereden in 1776 en daarmee heeft de koers de officiële titel als ‘oudste klassieker van de wereld’.

 

Door rennen uit de drie verschillende disciplines (draf, vlakke galop, steeple chase) aan te bieden is Waregem Koerse één van de meest unieke wedstrijden in Europa.

 

Pro-Am Horse Race For Charity – Matthias Coppens bereidt zich samen met zijn collega’s voor op Waregem Koerse.

Op zondag 18 augustus kregen de deelnemers van de Pro-Am Horse Race for Charity, de gelegenheid om zich klaar te stomen voor Waregem Koerse.

Op deze foto van links naar rechts: Guillaume Ruant (Picobello), Mevrouw Devos (Stephex), Jerome Demuynck (The Truck company), Kristof Coudenys (CEO TVH), Stijn Roels (CEO Petit Baron), Mathias Coppens (BV en TV Presentator die koerst voor De Sutter Naturally), Joachim Claeys (Dumobil) 

 

Onder hen Matthias Coppens de TV-presentator die we o.a. kennen van het lichaam Van Coppens die zal koersen t.v.v. de Mediclowns. Zijn collega Justine Jonckheere, ex-miss Belgie en presentatrice bevestigde ook haar deelname voor Waregem Koerse. Sommige van de bedrijven geven de kans om iemand van hun gekozen goede doel te laten starten: zoals Emma Verackx (16 jaar) die zo haar wens om ooit aan Waregem Koerse deel te nemen kan laten in vervulling gaan. Of  Jerome Demuynck die zal koersen t.v.v. Dominiek Savio waar hij schoolliep. De volledige deelnemerslijst is hieronder terug te vinden.

Alle andere nieuwigheden o.a. een Shetland Pony race voor de allerkleinste ruiters en amazones tussen 8-10 jaar delen we u graag mee in het persdossier.

 

Waregem Koerse – enkele opmerkelijke cijfers

 • 40.000 bezoekers
 • 6.500 VIP’s
 • 130 deelnemende paarden waaronder 8 Shetland pony’s
 • 150 stallen
 • 10 rennen
 • 7 goede doelen
 • 326.000 euro prijzengeld
 • 8.200m² VIP-ruimte verdeeld onder 3 VIP-ruimtes (Hippologgia: 6.000m met 1.800m², terrassen, de Gaverbeektent 1.500m², VIP III tent 700m²)
 • 4 overwinningen op een rij van Taupin Rochelais in de ING Steeple Chase van Vlaanderen
 • 8 overwinningen op een rij voor Patrice Quinton, de trainer van Taupin Rochelais die met verschillende paarden de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen won
 • 1106 meter lange renbaan voor drafrennen en 1400m lang hindernissenparcours
 • 17 hectare Hippodroom

 

Bron: 
Persbericht