Toetankhamon de Muze: "Een op en top De Muze-product"

Promo
10 mei 2022
Door Horseman Kristof

Een wereldburger is hij met zijn Egyptische naam, Italiaanse mede-eigenaar en Zweedse roots. Geboren is Toetankhamon de Muze evenwel op Belgisch grondgebied in Sint-Niklaas, waar hij uiteraard ook ter dekking staat.

Zijn vader is onze eigen GP-hengst Kasanova de la Pomme, die met Koen Vereecke wekelijks in de prijzen springt. Moeder Vigo’s Flip de Muze stamt af van onze overleden topvererver en is intussen al op niveau 1.50m aanbeland. Nog straffer zijn de sportprestaties van Toetankhamons grootmoeder H&M Butterfly Flip. Onder het zadel van Malin Baryard-Johnsson won deze merrie zowat alles dat er te winnen viel. Ook in de fokkerij bracht ze al het 1.60m-paard Flip’s Little Sparrow van Stephanie Holmen.

Hopelijk kan Toetankhamon in de voetsporen van zijn beroemde voorouders treden. Op de meest recente BWP hengstenkeuring maakte hij alvast indruk. Hij werd door de jury geroemd om zijn type, balans en vermogen. In het oog sprongen ook zijn rijkwaliteiten. Het mag niet verbazen dat hij werd uitgeroepen tot tweede reservekampioen. Wij kijken nu al uit naar zijn eerste veulens.

Klik hier voor meer informatie.