Tobago Z is de nieuwe nummer één van de WBFSH ranking

Fokkerij
28 mei 2021
Door Horseman Kristof

De WBFSH heeft haar eerste ranking sinds enkele maanden bekend gemaakt. De nieuwe nummer één op de jumping ranking is de Zangersheide hengst Tobago Z!

Het fokproduct van Jonas Bellemans stond de voorbije jaren geregeld al eens op de eerste plek in deze ranking. Tobago Z is een zoon van Tangelo van de Zuuthoeve. Hij was dit voorjaar het beste springpaard tijdens het Winter Equestrian Festival in Wellington met STX ruiter Daniel Deusser.

Eind vorig jaar stond de KWPN'er Denver nog op de eerste plek. De tweede plaats is voor de Selle Francais hengst Oak Grove's Enkidu (v. Ensor VDH Pleville). De Chacco Blue dochter Chacendra staat op een derde plaats.

Klik hier voor de volledige ranking.

KWPN is niet alleen hun nummer één paard op de ranking kwijt, het Nederlandse stamboek moet ook de rol lossen in de studbook ranking. KWPN zakt van de eerste naar de vijfde plaats. De nieuwe nummer één is Selle Francais met vier paarden in de top tien. BWP, dat tijdens de laatste ranking op een derde plaats stond, staat nu op de tweede plaats. Zangersheide blijft hun vierde plek behouden terwijl ook sBs hun plek weet te behouden, namelijk de tiende plaats.

Klik hier voor de volledige ranking.