Socrates van den Bosdam BWP-kampioenshengst springen 2021

Fokkerij
13 apr 2021
Door Horseman Kristof

Dag 2 van de BWP Hengstenkeuring. De 3-jarige springhengsten toonden zich onder het zadel aan de jury.

Voorzitter van de stamboekcommissie springen Boudewijn Schepers aan het woord: “Het blijft toch wel een uitzonderlijke situatie. Voor de jury is het niet makkelijk om op 1 dag een totale indruk te krijgen. Wat we zeker missen is het gevoel van de testruiters, waardoor we de rijdbaarheid minder goed kunnen beoordelen. De jury heeft een duidelijke selectie gemaakt, waarbij het totaalbeeld telt, zij namen de indrukken van de tweede fase zeker nog mee in hun beslissing.

Alles is goed verlopen bij de 3-jarigen. De kwaliteit was zeker goed, we hadden een goede bloedspreiding met top bloedlijnen. Socrates van den Bosdam, een zoon van Eras Ste Hermelle, werd kampioenshengst. Hij was de meest complete hengst, correct in exterieur, een goed beenwerk, goede bewegingen, hij liet zich goed rijden en toonde zijn kwaliteiten op de sprong. De reservekampioen werd de Chacoon Blue-zoon Spitfire V, eerste reserve was Sunday JM (v. Ermitage Kalone).

Met zonen van Ermitage Kalone en Eras de Ste Hermelle in de kampioenskeuring, zijn we toch wel heel tevreden van onze jonge vaderdieren. Ermitage won trouwens recent de BWP Young Stallion Award en Eras werd vorig jaar al elitehengst.”

Klik hier voor alle goedgekeurde 3-jarige springhengsten.

De kampioenen nog eens op een rijtje:

Kampioen: SOCRATES VAN DEN BOSDAM: ERAS STE HERMELLE x DARCO – Fokker: DE VOS FREDDY – Voorsteller: STAL HET NETHEHOF BVBA EN FREDDY DE VOS

Reserve kampioen: SPITFIRE V: CHACOON BLUE x THUNDER VAN DE ZUUTHOEVE – Fokker: VERMEIREN LEO – Voorsteller: FV GERT VERMEIREN     

Eerste reserve: SUNDAY JM: ERMITAGE KALONE x CHICAGO Z – Fokker & hengstenhouder: VAN DIJCK HENGSTHOUDERIJ BVBA   

Bron: 
Belgian Warmblood