Simon Morssinkhof geselecteerd voor de Young Riders Academy 2020

Jumping
21 sep 2020
Door Horseman Kristof

Na enkele theoretische en praktische selectieproeven in de Peelbergen, Kronenberg, kwam voor Simon Morssinkhof het verlossende nieuws: hij werd geselecteerd voor het Education Program van de Young Riders Academy.

Wat houdt dit nu eigenlijk in? We vroegen het hem zelf!

“Het programma loopt ongeveer 6 maanden, en bestaat uit trainingen en clinics. Een eerste clinic zal doorgaan in Zweden. We zullen daar 4 dagen les krijgen over de verschillende facetten van de sport: het economische, veterinaire, noem maar op…. De specifieke details heb ik echter ook nog niet ontvangen.

Ik ben ervan overtuigd dat deze tijd bij de YRA me veel kansen zal bieden. Ik kijk uit naar de trainingen met de absolute toptrainers, ik denk dat ik er nog heel wat van kan opsteken. Kijk maar naar de topruiters die me voorgingen in de Young Riders Academy, en wat zij ondertussen bereikt hebben. Ik denk dan spontaan aan Pieter Clemens, Scott Brash,…
Dankzij mijn selectie in de Young Riders Academy zal ik ook de kans krijg om aan grotere wedstrijden deel te nemen.
Maar…. Nu gaat eerst nog even mijn volledige focus eerst naar de CSIOY Opglabbeek, waar ik samen met Thibault Philippaerts, Claire Putters,  Max Sebrechts en Thibeau Spits de Belgische kleuren zal verdedigen in de Nations Cup, met de finale op zondag”.

Ook Chef d’équipe Young Riders, Rik Deraedt, is in de wolken met de selectie van Simon voor de YRA. “Dit is een uitgelezen kans voor hem, een unieke ervaring om te leren van de besten ter wereld”.

Bron: 
KBRSF