Olympische afstamming verkocht voor €20.500 in eerste Trigon veiling

Fokkerij
02 jun 2022
Door Horseman Kristof

Trigon Auctions heeft gisteravond de eerste veulenveiling van het seizoen afgesloten met de verkoop van 10 van de 11 gepresenteerde veulens.

Het duurste veulen van de avond was Smirnoff Ice, een hengstveulen van Cumano uit de volle zus van de Olympische merrie Derly Chin de Muze, die ook de moeder is van Aken Grand Prix-winnaar Killer Queen. Een strijd tussen twee Duitse bieders en een Nederlandse klant eindigde in een verkoop van het veulen naar Duitsland.

Met het Comme Il Faut-veulen Sinclair, gekocht door een klant uit Guatemala voor € 17.000 en het Casall-veulen Stallone, die onderweg gaat naar Roemenië voor € 15.000, werden de bewezen hengsten goed gewaardeerd door de bieders en klanten.

Maar traditioneel bood Trigon Auctions, de samenwerking tussen VDL Stud, Stal Tops en Frederik De Backer, ook de mogelijkheid om nakomelingen van jongere hengsten uit sterke moederlijnen aan te bieden op de markt. De nakomelingen van de 1e jaargang van Chatinue, (die de broer is van Balou du Reventon) verkochten goed, net als die van For Treasure. Uiteindelijk gaan er 6 veulens naar het buitenland naar hun nieuwe eigenaren. 

De volgende veiling eindigt op 6 juli, zoals altijd op woensdagavond om 20.00 uur.

 

 

Bron: 
Trigon Auctions