Maak kennis met de winnaars van het Antwerps veulenkampioenschap

Fokkerij
04 aug 2022
Door Horseman Kristof

Tijdens het Antwerps BWP en BRp veulenkampioenschap in Pulderbos verschenen er afgelopen weekend opnieuw tal van veulens aan de start. 

Door het grote aantal veulens waren er bij de springveulens maar liefst vier verschillende reeksen. In de reeks voor mannelijke springveulens (jong) ging de overwinning naar Wonderful van de Looise Heide (v. Grand Slam VDL). Bij de oudere hengstenveulens was Wicked vd Leeuwerkheide (v. Replay van 't Paradijs) van fokker Roel Aernouts de beste.

Ermitage Kalone leverde de voorbije jaren telkens een kampioen af en dat was dit jaar niet anders. Zijn dochter Wilma van 't Fort van fokker Willem Van Olmen won de reeks bij de vrouwelijke springveulens. In de andere reeks ging het erelint naar Wanna Dance BC (v. Tangelo van de Zuuthoeve) van Charlotte Braeckmans.

De reeksen voor dressuurveulens werden gewonnen door Watch Me van den Hogenakker (v. Revolution) en Willow CC (v. My Vitality) van fokkers Willy Geerts en Hans Rynders.

Bij de BRp pony's grote maat ging de overwinning bij de mannelijke veulens naar Damocles van den Kievit (v. Washington van het Klavertje) van fokker Martine Michiels. Divanfri VTS (v. White Face VTS) van Jef T'Seyen, Bert Deckers en Erin van Thielen won de reeks bij de vrouwelijke veulens. Bij de kleine maat was Dropje van Blommerschot (v. Walli van de Nieuweheide) van fokker Mieke Smits goed voor de overwinning.

Klik hier voor de uitslagen.