Maak kennis met de BRp veulenkampioenen

Fokkerij
17 sep 2020
Door Horseman Kristof

Bij Sportstal Vanderhasselt in Ternat werd niet alleen het BWP veulenkampioenschap afgewerkt, ook de BRp ponyveulens werden gekeurd.

De reeks voor kleine maat werd gewonnen door Banana van 't Neerhof (v. Calipso van de Vondelhoeve) van Renaat Claessens - Praet. Het zilver was voor Banana Moon vh Rozendaelhof (v. Ubor van de Nieuwe Heide) van fokker Jan Fockaert. Voormalig nationaal BWP voorzitter Kris Keersmaekers werd derde met Bloesem vd Goudenhoek (v. Ubor van de Nieuwe Heide).

Bij de vrouwelijke Grote Maat veulens ging de overwinning naar Be Splached vd Spelonck (v. Vedet vd Vondelhoeve) van Peter Moorthamers. Familie De Bolle leverde met Bellini vh Koetshuis (v. Top Magic van de Groenheuvel) de vice-kampioen. De derde plaats was voor Bibbie van de Lufkenshoeve (v. Mr. Right) van Bart Timmermans en Kris Vyncke.

Bon Cremell Royale S van Prinsenhof's (v. Anjershof Shadok) werd kampioen bij de mannelijke veulens Grote Maat. Hij werd gefokt door Stal Prinsenhof's en Jan Claes. Boogie Woogie v't Oud Molenhuis (v. Samba Boy) werd tweede voor Borneo van de Vely (v. Biebosschen Dandy Lion) van Koen Vehent.

Klik hier voor de uitslagen.