Luxueus landhuis met paardenaccommodatie (15 stallen en buitenpiste) in Hoogstraten te koop via Hippique.Immo

Promo
27 sep 2023
Door Horseman Kristof

Dit prachtige eigendom is gelegen in Meersel-Dreef, een dorp behorende tot Meerle, dat op zijn beurt een deelgemeente is van Hoogstraten. Meersel-Dreef is het meest noordelijke dorp van België en plakt als het ware tegen de Nederlandse grens. Het is makkelijk bereikbaar via de E19 Antwerpen – Breda via afrit 1a Transportzone Meer.

Dit luxueuze paardeneigendom bestaat uit een ruim, gerenoveerd statig landhuis, een bijgebouw ingericht als guesthouse, een Vlaamse Schuur met 2 ruime paardenstallen en een opfokstal met uitloop, een tweede paardenstal ingericht met 12 ruime boxen, een longeercirkel, een buitenpiste, 9 paddocks en weides met schuilstal.
De luxueuze villa is ingericht in een moderne landelijke stijl met hoge afwerkingsgraad. Deze bestaat op het gelijkvloers uit een ruime inkomhal met fraaie trap naar het eerste verdiep.
De hal loopt door naar de achterinkom met gastentoilet, rechts een grote leefruimte (ca. 90 M²) met open haard en op brede houten plankenvloer met aansluitend twee grote ruimtes, welke momenteel ingericht zijn als kantoor. Links komt u in een volledig ingerichte, moderne leefkeuken met open haard op gas en knus eetgedeelte met terrasdeuren naar de tuin. Tevens bevindt zich op de begane grond  de masterbedroom met dressing en ruime badkamer met 2 wastafels, ligbad en stoomcabine/douche.
Op het eerste verdiep zijn er 3 ruime slaapkamers waarvan één met een mezzanine, een  badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche en toilet en een technische ruimte. Verder is er een  linnenkamer met ingebouwde kasten die aansluit op een zeer ruime tweede master bedroom (ca. 100 M²) met dressing en badkamer en suite en een toegang tot de zolderverdieping.

Achter de woning bevindt zich een fraai bijgebouw ingericht als guesthouse met kitchenette, leefruimte, badkamer, slaapkamer en toilet. Aan de zijkant van dit bijgebouw is er een overdekt terras met buitenhaard, waar het gezellig tafelen is rondom het vuur met prachtige vergezichten op de tuin en weilanden. Rondom dit bijgebouw zijn er nog verschillende terrassen aangelegd.


Het eerste stalgebouw, een authentieke gerenoveerde Vlaamse Schuur, rechts van de woning bevat 2 merrieboxen en een grote opfokstal met directe, uitloop naar het weiland. Tevens is er ruimte voor opslag van hooi, stro en rollend materieel.

Het tweede stalgebouw links van de woning is volledig gerenoveerd, voorzien van 114 zonnepanelen en biedt een hoogwaardige en praktische afwerking voor de paardenliefhebber. De stal beschikt over 12 zeer ruime boxen elk met buitenluik (waaronder een opfokbox (8 x 6m) en 4 merrieboxen (4 x 6m), een zadelkamer, een ontvangstruimte inclusief keuken met douche en toilet, een poetsplaats en een wasplaats, een aparte ruimte met solarium, merrie opvoelbox en een aquatrainer.

De buitenruimte rondom de stal is volledig uitgerust met rubberen tegels.

Een unieke eigendom, waar luxe en paarden elkaar ontmoeten!

Naast het grote stalgebouw zijn er 9 weidepaddocks aanwezig, waarvan één met een schuilstal, een longeercirkel en een professionele buitenpiste van 65m op 25m, tevens zijn er volledig omheinde weides voorzien van elektriciteit en water met schuilstallen.
De woning en het hippisch complex hebben elk hun eigen toegang, waarmee de privacy van het woongedeelte gegarandeerd blijft.

Het eigendom ligt in de directe nabijheid van diverse natuurgebieden en het eventing parcours “De Mosten”.

Verder is er ook een goede verbinding naar alle grote hippische complexen in België en Nederland, waaronder Het Azelhof, Sentower Park, De Peelbergen en Green Valley Estate.

Bij dit eigendom kan ca. 3,6ha aanpalende weide en een weide van 1,6ha in de nabije omgeving optioneel aangekocht worden.

Door de verschillende faciliteiten welke dit prachtige eigendom gelegen in de Noorderkempen te bieden heeft, is deze accommodatie ideaal voor elke paardenliefhebber die in stijl wilt wonen.

Klik hier voor meer informatie.