Le Blue Diamond van 't Ruytershof levert winnaar vrijspringen in Geel

Fokkerij
13 nov 2019
Door Horseman Kristof

Op maandag 11 november organiseerde BWP Antwerpen bij het Langeriethof in Geel een wedstrijd vrijspringen voor jonge pony's en paarden!

De reeks voor pony's werd gewonnen door Valentino van de nieuwe Heide van Jan Ceusters (v. Banjo R). Plaatsen twee en drie waren voor Gremashof Niel (v. Tongerenhof Osmium) en Victor van de Groenheuvel (v. Quint van de Groenheuvel) van Sabrina Geerkens en Dries Ceuppens.

Bij de vrouwelijke 2-jarigen ging de overwinning naar Dolitaire Olympic de Betze Z (v. Dominator 2000 Z) van Tom Lemmens. Rapsody van 't Looveryck (v. Chacoon Blue) van Guy de Peuter eindigde op de tweede plaats. Haar halfzus Gotti van Paemel was op 1m60 niveau actief. De derde plek was voor C'est la Vie van 't Bergske Z (v. Corico z) van Sven Breugelmans. Zij komt uit de stam van de hengsten Lordano 7, Libertino I & II en Chin Chin.

Replay van 't Paradijs (v. Bamako de Muze) van Johan Rooms, Ann Van Den Branden en Stephex won de reeks voor mannelijke 2-jarigen. Zijn moeder is Jeunesse van 't Paradijs die we kennen van onder het zadel van Lorenzo de Luca.
Requiem J&F Champblanc (v. Quaprice Boismargot Quincy) van BVBA Hengstenhouderij Van Dijck behaalde een tweede plaats. Voor Rox van de Hoenderheide (v. No Doubt van het Vlierhof) van Jan Sips was er een derde plaats.

De reeks voor 3-jarigen werd gewonnen door Q-Milk vd Wezelse Heihoeve (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof) van Luc Aertsen. Zij komt uit dezelfde moeder als For Jef vd Wezelse Heihoeve. NV ODTH leverde met Tequila ODTH Z (v. Taran de la Pomme de nummer twee in deze reeks. Haar overgrootmoeder is Fragance de Chalus. Tequila is een halfzus van de voor BWP goedgekeurde hengst Obama de la Liniere, die eind september in Waregem de BWP proef voor 5-jarigen won.
Kato van 't Plutoniahof (v. Tangelo van de Zuuthoeve) van Guido De Cauwer sprong naar een derde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.