Jerome Guery zet zijn zegereeks verder in Oliva

Jumping
26 jan 2023
Door Horseman Kristof

Jerome Guery heeft voor de tweede dag op rij met een 'de Mariposa' fokproduct gewonnen in het Spaanse Oliva.

Na winst met Quito de Mariposa gisteren zegevierde Jerome Guery dit keer in een 1m40 rubriek met de BWP hengst Nestor de Mariposa (v. Elvis Ter Putte). Guery werd ook nog vierde met Tender Dream Hero Z (v. Thunder van de Zuuthoeve). Virginie Thonon reed Spike vd Withoeve (v. Sting vd Withoeve) naar een vijfde plaats. Voor Koen Vereecke en Balouto van Paemel Z (v. Baloubet du Rouet) was er een zevende plek.

In de 1m45 hoge GP-kwalificatie ging de overwinning naar de BWP ruin Istanbull vh Ooievaarshof (v. Casall) en Abdelkebir Ouaddar. Jerome Guery eindigde met Juristo van het Hagenhof (v. Elvis Ter Putte) op een derde plaats. Zij deden één plek beter dan Koen Vereecke en Merryweather vt Leeuwerikenhof (v. Emerald). Jerome Guery zette ook in de Silver GP-kwalificatie (1m35) een sterke prestatie neer. Met Jyrado vh Bovenhoekshof (v. By Ceira d'Yck) behaalde hij een derde plaats.

Bij de 6-jarigen ging de overwinning naar de BWP merrie Rebelline de Kwakenbeek (v. Aganix du Seigneur) en Max Thirouin. Hij werd ook nog tweede met de BWP'er Rebel du Coeur des Collines (v. Jenson van 't Meulenhof). Voor Christophe Leutenez en Endeavour M Z (v. Eldorado van de Zeshoek) was er een derde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.