Gilles Thomas krijgt populaire dekhengst Ermitage Kalone onder het zadel

Transfer
08 jan 2021
Door Horseman Kristof

Meervoudig Belgisch jeugdkampioen Gilles Thomas maakt vandaag in het Azelhof zijn competitie debuut met de 7-jarige Selle Francais hengst Ermitage Kalone.

De voor BWP goedgekeurde zoon van Catoki werd de voorbije jaren uitgebracht door Matthias Hens. Zij maakten vooral tijdens de hengstencompetitie een sterke indruk en konden zo de voorbije jaren heel wat fokkers overtuigen om Ermitage Kalone te gebruiken voor de fokkerij. Komende week zien we verschillende nakomelingen van Ermitage Kalone deelnemen aan de tweede fase van de BWP hengstenkeuring.

"Ik heb Ermitage Kalone een goede twee maanden op stal staan. Doordat ik begin oktober mijn sleutelbeen had gebroken heb ik hem enkel nog maar op trainingswedstrijden kunnen meenemen. Het plan is om hem volgende week in Sentower Park te starten in de Youngster Tour, zo richting de hengstencompetitie. Hij valt mij echt voor 200 % mee. Meteen voelde ik dat hij mijn toekomstig paard kan worden om te pieken in de Grote Prijzen. Hij heeft echt de kwaliteiten voor de grote sport. Een zeel slim paard met veel vermogen." aldus Thomas aan Horseman.

Dit jaar zal de zoon van Catoki opnieuw met vers sperma beschikbaar zijn. Dit zowel via Stal Nieuwenhof als hengstenhouderij Van Dijck.