Elien Minnoye en Senorita van het Roelhof Z winnen bij de 6-jarigen

Jumping
06 jun 2023
Door Horseman Kristof

SBB-Competitie voor Jonge Paarden LRV Heusden - Laatste generale repetitie voor nationale finale in Sentowerpark!

Veertien zesjarige paarden sprongen naar twee foutloze basisomlopen op de prachtige terreinen van LRV Heusden. Tien paarden bleven ook in de barrage foutloos. De snelste was Senorita van het Roelhof Z (Solid Gold Z x Quadrillo) onder het springzadel van Elien Minnoye (LRV Sint-Joris-Winge). Deze bruine merrie werd geboren in de stallen van fokker Gaston Thirry in Zoutleeuw.

Er gaat haast geen SBB-Competitie voor Jonge Paarden voorbij, of Chardonnay van Visa Versa Z (Cicero Z x Darco) staat bovenin het klassement. In Heusden was het niet anders voor het fokproduct van Jos Stevens en Ruben Houben (LRV Guigoven) die de merrie naar plaats twee reed. 

Reality Miltoo, een zoon van Quasimodo vd Molendreef uit de merrie Grandy Miltoo (v. Chatman) van fokker Jan Geerits sprong met Kobe Hendrix (LRV Hoeselt) naar brons. Uit deze lijn komt ook het 1.60m-paard, Brazil-Miltoo (v. Gran Corrado) van de Franse ruiter Kevin Staut en Up to Date-Miltoo (v. Darco) die met Ludo Philippaerts internationaal presteerde. Plaats vier was voor de nationale kampioen van de klasse Zwaar, Martijn Tormans (LRV Schoonbroek), die Rioja van den Berg (Magnum van ’t Heike x Kannan) onder het zadel had. Kenners die ‘van den Berg’ lezen, weten dat we bij de fokkerij van Gustaaf Van Massenhoven in Schoonbroek zitten.  

De top-vijf wordt vervolledigd door nog meer ‘schoon volk’. Rhapsody van het Meierhof, gaat terug op de befaamde Quinette Ut-stam die verschillende internationale sportpaarden heeft voortgebracht. Deze Rhapsody werd in Heusden gereden door zijn eigenaar en fokker Axelle Claessens (LRV Boutersem).

Bron: 
LRV