Eéngezinswoning met weide en schuilstallen op unieke locatie in Bonheiden te koop via Hippique.Immo

Promo
19 sep 2023
Door Horseman Kristof

Eéngezinswoning met weide en schuilstallen op ca. 2ha op unieke locatie te Bonheiden met mogelijkheid nieuwbouwvilla.

Deze eigendom is gelegen in een zeer rustige straat te Bonheiden, te midden in het groen en  is makkelijk bereikbaar via de E19 en vervolgens langs de N15. Door zijn centrale ligging en de vele verbindingswegen naar andere steden is deze eigendom een uitstekende uitvalsbasis naar Brussel, Antwerpen, Mechelen,…. . Deze eigendom is op 10min gelegen van het hippisch centrum van Bonheiden en ook het Azelhof is minder dan een halfuur verwijderd.

Doordat deze eigendom wat het woningkavel betreft, gelegen is in woongebied met landelijk karakter, zijn er vele mogelijkheden waaronder het bouwen van een riante nieuwbouwvilla zonder de beperking van 1.000M³ of het aanleggen van een zwembad met poolhouse, na het bekomen van de nodige vergunningen. Uiteraard is renovatie ook mogelijk, hierbij merken we op dat dak van de woning reeds recentelijk vervangen is.

Wanneer geopteerd wordt om een nieuwbouwvilla te bouwen, zijn de bouwvoorschriften opgegeven door de gemeente de volgende: 3m verwijderd blijven van de perceelsgrenzen, wat resulteert in een gevelbreedte van ca.  15,4m,  de bouwdiepte bedraagt 17m diepte, 2 verdiepingen met een maximale kroonlijsthoogte van 6,5m  en een zadeldak zijn toegelaten Dit levert een woning op met een bebouwbare grondoppervlakte van ca. 265m2 wat een zeer ruime villa is en dit over 2 volle verdiepen.
Verder is er op het bouwkavel plaats voor een zwembad, poolhouse,…

Wanneer de huidige, te renoveren woning betreden wordt via de voordeur, komen we in een ruime woonkamer met eet- en zitplaats terecht.  Deze geeft toegang naar de keuken, met prachtig zicht op de naastliggende weides.  De achterinkom leidt naar zowel de inpandige garage welke plaats biedt voor één wagen, een gastentoilet, de badkamer en de bijkeuken. Van uit de bijkeuken heeft men toegang naar de keuken. De woonkamer komt uit in de traphal en bureau of slaapkamer. Op het eerste verdiep zijn nog 3 slaapkamers en een zolderkamer aanwezig.

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich nog een extra garage en opslagruimte voor het opbergen van hooi/stro of ander materiaal.

De weide van het eigendom ligt in natuurgebied waardoor er slechts 2 paarden per hectare per jaar mogen gehouden worden om een vegetatiewijziging te voorkomen. Wanneer de paarden enkel in het weideseizoen toegang hebben tot de weide, mag dit uitgebreid worden naar 4 paarden per hectare.

Kortom een veelbelovende eigendom voor de paarden- en natuurliefhebber met een centrale ligging in Vlaanderen.

Klik hier voor meer informatie.