Dubbel Goud voor Emma Cool tijdens de LRV dressuur kampioenschappen

Dressuur
19 apr 2022
Door Horseman Kristof

Na de paarden op zaterdag kwamen op Paasmaandag de beste pony-dressuurcombinaties van de afgelopen winterwerking, naar de Ruiterschool in Oud-Heverlee. Het Nationaal LRV Kampioenschap Indoor Dressuur voor de pony’s kon in de beste omstandigheden worden afgewerkt. Rustig inrijden in een stralende zon. Binnen in alle rust de proef rijden.

SB1

De eerste Nationale kampioene van de dag was Jana Vissers van LRV Arendonk met Toontje in de kampioenschapsklasse SB1. Emma Verwimp (LRV Herenthout) en haar Prada liepen naar een tweede plaats, voor Dieuwke Van De Walle (LRV Leopoldsburg) met Sternchen Schnuppy. 

sb1

Podium SB1

AB2

In  AB2 mocht Yannick Demeulemeester (LRV Torhout) op het hoogste schavotje van het podium. Hij reed naar de nationale titel met Withof Femke (v. Biesdeel’s Gerald). Plaats twee was voor Rune Buiks (LRV Wortel) met Julian (v. Mulligens Domeniekà) en het brons ging naar Nieke Sas (LRV Lichtaart) met haar Dumpie.

AB2

Podium AB2

BL1

In de klasse BL1 is Emma Verwimp (LRV Herenthout) de nieuwe nationale kampioene. Ze won met Dewi, voor Pauline Vanhaeverbeke (LRV Ardooie) met Selehem’s Cady Cadman (v. Shaùrock Lord Caernarfon). Florence De Bel reed naar plaats drie met Liezelhof Mystic (v. Wwrtcadno Taliesin).

BL1

Podium BL1

CL2

 In de klasse C- Licht 2  mocht Emma Cool (LRV Bazel) de hoogste trede van het podium betreden na haar knappe prestatie met Café au Lait (v. Cappucino). De tweede plaats ging naar Thibault Demeulemeester met Luna. Het brons is voor Janne Verstappen (LRV Lichtaart) met Nick  (v. Molenaar’s Golden King).

CL2

Podium CL2

DL2

Het was diezelfde Emma Cool die ook in de klasse D-Licht 2 de nieuwe nationale indoorkampioene is. Dubbel feest in LRV Bazel dus. Met Congierge (v. Constantin) reed ze naar een eerste plaats in het totaalklassement. Mirte Van Ingelcom (LRV Nederokkerzeel) reed naar het nationale zilver met P-Biebosschen Championata de Luxe (v. Champion de Luxe). Het brons gaat naar Marie-Laure Bleyen (LRV Bocholt) met Dancer fur Elise.

Dl2

Podium DL2

C-Licht 1 en D-Licht 1

In de klasse C-Licht 1 was de gouden medaille voor Kato De Meyst (LRV Moerzeke) met Raspoetin. Nicolas Vanhaverbeke (LRV Ardooie) pakte met Twinkel zilver, voor Elodie Van Ryssel (LRV Bassevelde) met Derinoghran Cloud. In D-Licht 1 gaat de overwinning eveneens naar LRV Oost-Vlaanderen.  Louize Schepens (LRV Sinaai) en Cadance kregen van de jury de meeste punten. De tweede plaats gaat naar Jade Heyligen (LRV Heusden) met Chrystal (v. Desperado) en het brons is voor Lily Van Der Jeugd (LRV Herenthout) met Fleurtje (v. Vitano).

Bron: 
LRV