De ambities voor 2022 van de familie Philippaerts

Blog
07 feb 2022
Door Horseman Kristof

In een vijfdelige interviewreeks blikken de broers Anthony, Thibault, Olivier en Nicola Philippaerts samen met hun vader, manager én ruiter Ludo Philippaerts vooruit op 2022. Wat hebben ze dit jaar al gedaan? Wat is het eerste doel van het jaar en naar welk doel wordt er gepiekt? Vanaf maandag 7 februari verneem je het allemaal via de facebookpagina We Live Horses.
 
Thibault Philippaerts bijt op maandag de spits af. “De voorbije twee maanden heb ik mijn paarden rust gegeven. In januari heb ik bijvoorbeeld geen enkele wedstrijd gereden. De voorbereidingen van het buitenseizoen zijn aangevat. Mijn eerste wedstrijden komen er deze maand in Oliva aan.”
 
Anthony Philippaerts zet dit jaar een volgende stap in zijn carrière. “Ik begin aan mijn eerste jaar als Young Rider. Mijn doel is om dit jaar proberen een woordje mee te spreken. Het eerste doel is het BK. Maar de stap die ik nu zet is best groot en niet te onderschatten. Mijn hoofddoel is het EK, maar in mijn debuutjaar als Young Rider is dat niet zo evident.”
 
Nicola Philippaerts stapte begin januari het vliegtuig op richting Wellington. Voor het tweede jaar op rij bereidt hij zijn seizoen voor in de Verenigde Staten. “Net als vorig jaar combineer ik hier het zakelijke met het sportieve. Katanga is er ook bij. Vorig jaar heeft zij enorm veel progressie gemaakt. Ik laat haar hier rustig aan het seizoen beginnen. Het hoofddoel zijn de wereldspelen in Herning in augustus, al moet ik natuurlijk eerst een selectie proberen af te dwingen.”
 
Hij zou het doen voor het plezier en niets meer dan dat. Dat waren de woorden van Ludo Philippaerts één jaar geleden. Het woord comeback werd bewust niet in de mond genomen, maar gezien zijn resultaten van het afgelopen jaar kunnen we echt wel spreken van een succesvolle comeback. “Ik heb enorm veel plezier beleefd het voorbije jaar. Dat was ook de insteek om opnieuw op mijn paard te kruipen. De resultaten volgden nadien vanzelf met tegen het einde van het jaar een eerste wereldbekerwedstrijd in La Coruna. Ik droom er nog steeds van om samen met mijn kinderen deel te nemen aan een landenwedstrijd.”
 
Olivier Philippaerts toonde zich dit jaar al enkele keren in Oliva. Hij is klaar voor de drukke periode met einde deze maand de GP van Doha gevolgd door de openingswedstrijd van de Global Champions Tour. “Doha is het eerste belangrijke doel dit jaar. Het hoofddoel zijn de wereldspelen later dit jaar in Herning. De concurrentie is groot en de plaatsen zijn beperkt. Maar door het regelmatig op te nemen tegen andere sterke rijders worden we ook beter.”
 
De interviews worden gepubliceerd op onze website en de facebookpagina ‘Philippaerts We Live Horses’. Elk gesprek begint in het Nederlands en eindigt in het Engels. Veel kijkplezier.

Bron: 
Persbericht