BWP kent zijn veulenkampioenen optie springen

Fokkerij
16 sep 2020
Door Horseman Kristof

Voor het tweede jaar op rij vormde Sportstal Vanderhasselt in Ternat het decor voor het nationaal veulenkampioenschap van BWP en Brp.

De reeksen voor BWP veulens optie springen kregen vier verschillende kampioenen. Er waren aparte groepen voor mannelijke en vrouwelijke veulens. Daarnaast werden ze nog eens apart verdeeld onder jonge en oudere veulens.

Bij de mannelijke veulens ging de overwinning in de eerste reeks naar Udo van de Beemden (Echo van 't Spieveld x Con Air) van fokker Willy Hendrix. Uldorado van 't Lap Bosch VR (Eldorado van de Zeshoek x Faldiano) van fokker Angelique Coolen behaalde een tweede plaats. De derde plaats was voor Uno van het Binnenveld (Chilli Willi x Echo van 't Spieveld) van fokker Walter Verhaegen.

Reeks nummer twee werd gewonnen door United vd Bisschop (Comme d'Api vd Hacienda Z x Vigo d'Arsouilles) van Stal Den Bisschop. Deze United zal in oktober deel uitmaken van de BWP Online Foal Auction. Ut van T&L (Amadeo van 't Vossenhof x Deauville de la Vie) werd vice-kampioen. Hij komt uit de fokkerij van NV T&L. De bronzen medaille was voor Ube S (Charisto vd Heffinck x Toulon) uit de fokkerij van Sofie Laforce.

Bij de vrouwelijke springveulens won Una van den Bosdam (Kasanova de la Pomme x Darco) de eerste reeks. Van den Bosdam is de fokkerij van Freddy De Vos. Une van de Voortakker (Balou du Rouet x Canabis Z) van Rudi Boghaert behaalde een tweede plaats. Karel Aerts leverde met Unka-A (Pegase van 't Ruytershof x Nabab de Reve) de nummer drie in deze reeks.

Reeks twee bij de vrouwelijke springveulens werd gewonnen door Urte vd Heffinck, een dochter van Charisto vd Heffinck in combinatie met Matisse de Mariposa, uit de fokkerij van Hubert Hamerlinck. U Love van Heiste (Kafka vd Heffinck x Contact vd Heffinck) werd tweede. Van Heiste is de fokkerij van Patrick Gillis. De derde plaats was voor Uphill Utopia (Pegase van 't Ruytershof x Connanboll) van Ruben Redde. 

Klik hier voor alle uitslagen.