Brussels Stephex Masters 2023 brengt het allerbeste van de Stephex-events samen

Promo
22 mei 2023
Door Horseman Kristof

Maak je klaar voor een ongeëvenaard paardensportspektakel!

Reserveer 23 tot en met 27 augustus alvast in je agenda voor een extra-spectaculaire editie van de Brussels Stephex Masters. De HENDERS AND HAZEL Nations Cup komt voor het eerst naar Wolvertem. Daarnaast zal er een recordaantal deelnemers aan de start verschijnen in meer categorieën dan ooit tevoren. En natuurlijk kan je er naar jaarlijkse traditie genieten van een spetterende apotheose: de ROLEX Grand Prix presented by AUDI.

Mis het niet en kom meegenieten! Iedereen is welkom. Je krijgt volledig gratis toegang tot het event en kan er ook kosteloos parkeren.

HENDERS AND HAZEL Nations Cup (CSIO 5*) | €200.000 | Vrijdagavond, 25 augustus

Vorig jaar liet de HENDERS AND HAZEL Nations Cup Knokke Hippique op zijn grondvesten daveren. Gepassioneerde fans zwaaiden hun vlaggen en moedigden hun nationale teams aan in een werkelijk sensationele vertoning van de paardensport. Hoewel Knokke Hippique een jaar is uitgesteld, was het noch voor het Stephex- als voor het Henders and Hazel-team een optie dat het Belgische paardensportpubliek de landenprijs een jaar zou moeten missen.

Stephan Conter: "Na een lange afwezigheid brachten we vorig jaar de Nations Cup terug naar België en wat ons betreft blijft dit een jaarlijks gebeuren. We hebben de perfecte plek voor de HENDERS AND HAZEL Nations Cup gevonden op het Brussels Stephex Masters-programma. Het event zal op vrijdagavond doorgaan, onder kunstlicht. Dat belooft dus een onvergetelijke avond te worden..."

ROLEX Grand Prix, presented by AUDI (CSIO5*) | €500.000 | Zondag, 27 augustus

Naast de meest sfeervolle competitie ter wereld, verwelkomt de Brussels Stephex Masters ook één van de meest prestigieuze wedstrijden: de ROLEX Grand Prix, presented by AUDI. Tijdens dit epische event – dat plaatsvindt op zondagmiddag – strijden 's werelds beste ruiters om een enorme prijzenpot van €500.000. De winnaar rijdt bovendien naar huis met een splinternieuwe Audi Q8 e-tron!

Meer deelnemers en categorieën dan ooit tevoren

Met zowel de Sablon Arena als de Grand Place Arena volledig in gebruik als wedstrijdlocaties, biedt de Brussels Stephex Masters ruimte aan meer deelnemers, meer paarden en meer opwinding dan ooit tevoren. Net als vorig jaar zal het evenement CSI1*, CSI2*, CSI3* en CSIO5* competities en rankingproeven omvatten, evenals wedstrijden voor 7- en 8-jarige paarden. Nieuw op het programma zijn proeven voor 6-jarige paarden, junioren (CSIJ) en pony’s. Voor de ‘rising stars’ van de paardensport is dit een unieke kans om hun talent te tonen op een wereldpodium.

De beste paarden van de wereld kunnen van jou zijn | Donderdagavond, 24 augustus

Na het grote succes van de SX Exclusive Breeding Collection 2022, biedt de Brussels Stephex Masters opnieuw enkele van de beste veulens uit de Stephex-stallen te koop aan. Voor echte kenners en fokkerijliefhebbers is dit een unieke kans om de beste bloedlijnen ter wereld op stal te krijgen. Deze veulens combineren immers de genen van legendarische Stephex-merries met het talent van grootse tophengsten.

This is not just an event. This is an experience!

Van de betoverende grasarena's tot het exclusieve Lifestyle Village, op de Brussels Stephex Masters krijg je niet enkel topsport, maar ook entertainment voorgeschoteld. Bezoekers genieten er van spectaculaire shows, doen zich tegoed aan heerlijke gerechten en drankjes en snuisteren gezellig doorheen de boetiekjes en ruitershops in het prachtige standendorp. Met tal van activiteiten speciaal voor kinderen is het een perfect dagje uit voor gezinnen. En met zijn hoogkwalitatieve pistes en luxueuze faciliteiten is het natuurlijk is het ook een paradijs voor paarden.

Blijf op de hoogte!

Eén ding is zeker, je wil de Brussels Stephex Masters dit jaar echt niet missen. Hou de website en socials van het event zeker in de gaten. Binnenkort kan je het volledige programma raadplegen en inschrijven om deel te nemen. Het Stephex-team kijkt er in ieder geval naar uit om er, samen met alle bezoekers en deelnemers, een ongelooflijk paardensportfeest van te maken.  

www.stephexevents.com

BRUSSELS STEPHEX MASTERS | 23 - 27 AUGUSTUS 2023