Brons voor Belgische Junioren in Nations Cup Zduchovice

Jumping
27 apr 2024
Door Horseman Kristof

Op de internationale jeugdwedstrijd in Zduchovice heeft het Belgische Junioren team een bronzen medaille behaald. Sterkhouder binnen het Belgische team was Louise Ameeuw.

Met een totaal van acht strafpunten bleef de overwinning in eigen land dankzij het Tsjechische Junioren team. Al moesten zij daarvoor wel nog een barrage afwerken tegen het Britse team, dat evenveel punten verzamelde over de twee omlopen.

Het Belgische team van chef d'equipe Filip Lacus werd derde met negen strafpunten. Eén punt teveel om eveneens deel te nemen aan de barrage. Louise Ameeuw zorgde met Nasty Boy de Muze (v. Bamako de Muze) voor twee sterke foutloze omlopen. Pieter Jan Anthonissen begon met één tijdsfout aan de landenwedstrijd, maar kreeg met Qoke Castenoo (v. Cornet Obolensky) in de tweede ronde zestien strafpunten achter zijn naam. Estelle Van Tricht miste haar start in de eerste ronde door 21 strafpunten te noteren. In de tweede ronde wist zij wel foutloos te blijven met Highlife 25 (v. Harley). Nikita Van Der Meerschen en Festif des Biches (v. Kannan) kregen twee springfouten in de eerste ronde, maar bleven wel foutloos in de tweede ronde.

Klik hier voor de uitslag.