Brons voor Belgisch Junioren team in Nations Cup finale

Jumping
26 sep 2021
Door Horseman Kristof

Bij De Peelbergen in het Nederlandse Kronenberg wisten enkel het Belgische Junioren en Children team zich de voorbije dagen te plaatsen voor de super finale van de Nations Cup.

In die super finale behaalde het Junioren team van chef d'equipe Rik Deraedt een bronzen medaille. Sterkhouder binnen het team was Tristan Guisson met Naturelle vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve). Zij zorgden voor de enigste Belgische clear round. Anthony Philippaerts en J'Adore van het Schaeck (v. Vagabond de la Pomme) noteerden één strafpunt voor tijd. Bij Bart Jay Junior Vandecasteele en Kadee van het Heikanthof (v. Esperanto van Paemel) ging er één balk tegen de vlakte. Het schrapresultaat (acht strafpunten) kwam op naam te staan van Aurelia Guisson met No Limit vh Legita Hof Z (v. Nabab de Reve). Team Amerika pakte goud voor Spanje.

Bij de pony's ging de overwinning in de troosting naar België. Zowel Merel Braspenning (Parco van 't Hollandhof) als Laure Tijskens (Navayo) bleven foutloos terwijl Charlotte Frederick met Easter BB één springfout kreeg. Voor Vic De Plecker en Orchid's Anucia waren er acht strafpunten.

De super finale voor Children staat later op de dag nog op het programma.