Blessure en bloedregel nekt het Belgische springteam

Jumping
18 jul 2019
Door Horseman Kristof

Vijf landen stonden na de eerste omloop van de landenwedstrijd op CHIO Aken gedeeltelijk aan de leiding met vier strafpunten. Daarbij ook het Belgische team, al begonnen zij in de tweede ronde wel al met een achterstand!

Niels Bruynseels zijn sBs hengst Utamaro d'Ecaussines (v. Diamant de Semilly), die een foutloze eerste omloop afwerkte, bleek niet honderd procent fit te zijn en kwam niet meer aan de start. Zo werd Gudrun Patteet de eerste Belgische in de ring met Sea Coast Valdelamadre Clooney (v. Centeuer Z). Het duo noteerde tijdens hun omloop één springfout op de Rolex oxer. Jerome Guery en zijn hengst Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) bleven foutloos, al werd er wel één strafpunt voor tijd aangerekend. Toen Guery de piste verliet, liet de omroeper weten dat Gudrun Patteet en Clooney werden uitgesloten conform de reglementering omtrent de bloedregel. 
Met nog maar twee Belgische ruiters in de tweede ronde werd het Belgische team uitgesloten. Gregory Wathelet en de BWP hengst Iron Man van de Padenborre (v. Darco) kwamen finaal nog in de ring om hun kwalificatie voor de Rolex Grand Prix te behalen. Daarin noteerden zij vijf strafpunten.

In de strijd om de overwinning kregen we nog een spannende strijd tussen Duitsland en Zweden. Daarin bezorgde Peder Fredricson als voorlaatste starter zijn land voor de tweede week op rij de overwinning. Met H&M Christian K (v. Namelus R) bleef hij foutloos en zo won Zweden met een totaal van vier strafpunten voor de Duitsers die tweede worden met vijf strafpunten. Frankrijk werd derde met twaalf strafpunten.