Zangersheide komt met info over veulenkampioenschappen en veilingselecties

Fokkerij
03 jun 2020
Door Horseman Kristof

Na een bijzonder onzekere en moeilijke tijd maken onze overheden het mogelijk de lockdownmaatregelen stilaan iets te versoepelen. Grote evenementen zoals het Z-Festival blijven voorlopig een vraagteken, maar onze veulens blijven groeien en veel fokkers rekenen er toch op dat ze binnenkort een nieuwe eigenaar vinden.

Om zo veel mogelijk fokkers de kans te geven om hun veulens te vermarkten zal Studbook Zangersheide vanaf nu wekelijks selectie- en videodagen organiseren voor zowel de Quality Auction in september als verschillende Online Auctions en de Breeders Auction.

Hoe gaan we concreet te werk?

Via de homepagina van www.zangersheide.auction kan u uw veulen aanmelden voor onze selectiedagen. Deze zullen georganiseerd worden in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. De veulens dienen minstens 1 maand oud te zijn op de dag van de selectie. Na inschrijving zal u een bericht ontvangen met een tijdstip waarop u het veulen kan aanbieden voor onze foto-en videodag. Uiteraard zullen we de nodige maatregelen nemen rond ‘social distancing’ en vragen we u ook om niet met meer dan 2 begeleiders per veulen naar de selectie te komen. Publiek is niet toegestaan. Studbook Zangersheide zal de capaciteit zo hoog mogelijk proberen houden, zonder in te boeten aan veiligheid. Indien het aanbod groter is dan de beschikbare plaatsen zal een eerste selectie gebeuren op basis van afstamming en moederlijn en het ingestuurde beeldmateriaal.

In de loop van de volgende dagen/weken zullen we u via onze website op de hoogte houden van de verschillende selectiemomenten. Deze kunnen we u alvast meegeven:

Selectie 2 : Z Quality Auction – Z Online Auction – Z Breeders Auction

Selectie 3 : Z Quality Auction – Z Online Auction – Z Breeders Auction

Selectie 4 : Z Quality Auction – Z Online Auction – Z Breeders Auction

Selectie 5 : Z Quality Auction – Z Online Auction – Z Breeders Auction

Selectie 6 : Z Quality Auction – Z Online Auction – Z Breeders Auction

  • Zondag 5 juli
  • Peelbergen Equestrian Centre, Kronenberg, Nederland
  • Veulens geboren voor 05/06/2020

 

Bron: 
Zangersheide