Z-France keurt negentien nieuwe hengsten goed

Fokkerij
13 mrt 2023
Door Horseman Kristof

Nadat er de voorbije weken al heel wat hengsten werden goedgekeurd tijdens onze hengstenkeuringen op Belgische bodem organiseerde Studbook Zangersheide dit weekend voor de tiende maal zijn hengstenkeuring in het Franse Deauville. Deze jubileumeditie werd opnieuw een geslaagde editie, want in totaal werden er de voorbije 2 dagen 78 hengsten voorgesteld aan onze vakkundige hengstencommissie die bestond uit Éric Levallois, Heinz Meyer en Stijn Van Campenhout.

Alle kandidaat-hengsten werden gisteren eerst gepresenteerd aan de hand waarna de 3-jarige hengsten en een deel van de 4-jarige hengsten kun kwaliteiten mochten tonen tijdens het vrijspringen terwijl de andere hengsten beoordeeld werden bij het springen van een standaardparcours. Van die 78 hengsten wisten er uiteindelijk 19 onze jury te overtuigen en zij werden dan ook goedgekeurd voor het Zangersheide-stamboek!

Emerald van ’t Ruytershof

Wat de pedigrees betreft was de factor Emerald van ’t Ruytershof bijzonder sterk aanwezig tijdens deze hengstenkeuring van Z-France. Van de 19 hengsten die werden goedgekeurd hebben er maar liefst 6 hengsten het voormalige toppaard van Harrie Smolders als vader. Daarbij zagen we onder andere hengsten die uit dezelfde moederlijnen komen als de GP-paarden Zarkava Hero Z (Zandor Z), Eldorado van de Zeshoek (Clinton), Twister de la Pomme (Nabab de Rêve) en Blueberry (HH Conrad Z).

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwe goedgekeurde hengsten:

Bron: 
Zangersheide