The Youngsters: veilingtopper Unicorn naar olympisch kampioen McLain Ward

Fokkerij
02 okt 2019
Door Horseman Kristof

Op de tweede editie van sportpaardenveiling The Youngsters werden 29 paarden verkocht aan klanten vanuit de hele wereld. Kopers uit maar liefst 11 verschillende landen kochten een 3-, 4-, 5- of 6-jarig springpaard op de veiling op Waaij Stud in Nederland. De 6-jarige Unicorn (Untouched x Burggraaf) bleek de veilingtopper voor 56.000 euro en werd verkocht aan tweevoudig olympisch teamkampioen McLain Ward en Owen Rogers.

De zeer getalenteerde ruin Unicorn was de enige 6-jarige in de collectie van The Youngsters en viel op met zijn voorzichtigheid, lichtvoetigheid en afdruk aan de sprong. Voor 48.000 euro verhuist de 4-jarige hengst Keano naar de Verenigde Staten, waar hij in Colombiaans eigendom zal komen. Keano is een zoon van Monte Bellini x Darco en was is nauwverwant aan Scott Brash's en Laura Kraut’s Hello Guv’Nor, Lorenzo De Luca's en Cian O'Connor's Irenice Horta en Frank Schuttert's Lyonel D.

De 4-jarige merrie Birth Star (Big Star Jr. x Carolus II) gaat voor 40.000 euro naar Finland, terwijl de hengst Lyon (For Pleasure x Mr. Blue) de duurste 3-jarige bleek te zijn van de veiling. Voor 40.000 euro vertrekt Lyon naar Mexico.

De andere veilingpaarden van The Youngsters gingen naar landen als Duitsland, België, Polen, Zwitserland, Koeweit en Libanon, maar enkele zeer getalenteerde jonge springpaarden bleven ook in Nederland en zullen hun carrière voortzetten bij verschillende gerenommeerde sport- en handelsstallen.

Het organiserende team van The Youngsters kijkt terug op een zeer geslaagde veilingavond vol entertainment, getalenteerde paarden en fantastische klanten en wenst de nieuwe eigenaren veel succes met hun veelbelovende nieuwe paarden!

Bron: 
Persbericht