WVUR wint het interprovinciaal kampioenschap in Ternat

Jumping
09 aug 2022
Door Horseman Kristof

De West-Vlaamse springruiters hebben afgelopen zaterdag in Ternat het interprovinciaal kampioenschap gewonnen.

Sportstal Vanderhasselt in Ternat vormde afgelopen zaterdag het decor voor het interprovinciaal kampioenschap van Paardensport Vlaanderen. De vijf verschillende provinciales gingen daarin de strijd aan. De teams bestonden uit vier ruiters en er werd op een hoogte van 1m25 gesprongen. 

Na de eerste ronde stonden zowel de WVUR, HROV en KR aan de leiding met nul strafpunten. Twee provinciales bleven na de tweede ronde nog op nul strafpunten staan en zo mochten de WVUR en HROV in een barrage strijden om de titel. In die barrage waren de West-Vlaamse WVUR ruiters beter dan de titelverdedigers uit het Oost-Vlaamse HROV.

Het winnende WVUR team van chef d'equipe Kris Steenkiste bestond uit Sander Logghe (Daliena B), Melanie Deloof (Lupitrella), Louise Vanthuyne (Datura de Roulard) en Paris Vandousselaere (Orchidee II van de Tombeele). Christel Lenssens haar HROV team pakte zilver met Brent De Smit (Nina van 't Ruytershof), Charlotte Rooms (Positif van 't Paradijs), Stephanie Vermeulen (Nashville van 't Meulenhof) en Elise Van Den Branden (Brillianthina van 't Ruytershof). Het Limburgse KR team van chef d'equipe Jean-Marie Van Loo ging aan de haal met de bronzen medaille. Zijn team bestond uit Henk Clabots (Vi Fort Z), Edwin Franco (Desperado Z), Luc Deckers (Tender Guy Z) en Kaat Pluymers (Cheyenne vd Berkenen Z).

Klik hier voor de uitslag.