Volle broer van Hardrock Z levert 86.000 euro op tijdens Zangersheide Quality Auction

Fokkerij
25 sep 2021
Door Horseman Kristof

De eerste veilingavond van de Zangersheide Quality Auction tijdens het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses was een groot succes.

De organisatie stelt zich tevreden met een gemiddelde prijs van 34.166 euro waarvan het gemiddelde omhoogging mede door drie top verkochte veulens. De hoogste notering was voor History JT Z, een fantastisch hengstveulen van Heartbreaker uit een Carthago Z-merrie. De volle broer van Olympische hengst Hardrock Z vertrekt voor 86.000 euro naar Zuid-Afrikaanse kopers.

De andere bestverkochte veulens vertrekken naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Brillante di Villagna Z (v. Balou de Reventon x Carthago Z), een halfbroer van Emerald, had een hamerprijs van 76.000 euro. En de zoon van Daniel Bluman’s Olympische merrie Sancha LS, Cosa Nostra SA Z (v. Chacco Blue x Chin Chin) werd verkocht voor 74.000 euro.

Met deze topprijzen kwam de gemiddelde prijs van de hengstveulens op 37.545 euro. De merrieveulens waren goed voor een gemiddelde prijs van 28.857 euro. De vanavond verkochte kavels hebben over de hele wereld nieuwe eigenaren gevonden. Zo ver weg als de Verenigde Staten van Amerika en dichter bij huis met vier veulens die in België blijven en anderen die vertrekken naar Nederland, Frankrijk, Italië, Hongarije, Noorwegen, Denemarken en Polen.

Bron: 
Zangersheide