Virginie Thonon en STX cyclus kampioen Parequita V.H. winnen brons bij de 6-jarigen

Jumping
26 sep 2021
Door Horseman Kristof

De finale van het Wereldkampioenschap voor 6-jarigen leverde brons op voor Virginie Thonon en de BWP'er Parequita V.H.

Elf combinaties kwamen na afloop van de 1m35/1m40 hoge basisomloop terug voor de barrage. Daarbij zagen we maar liefst zes Belgisch gefokte springpaarden.

Duitsland pakte daarin goud en zilver met Duitse springpaarden en ruiters. Philipp Weishaupt reed Coros, een zoon van Cornet Obolensky naar de wereldtitel. Zijn landgenote Angelique Rusen pakte zilver met Crowny NW (v. Crown Z). Hij is een halfbroer van Comme il Faut Plus.

Als laatste starter sprong Virginie Thonon naar een bronzen medaille met de BWP merrie Parequita V.H. (v. Jamal vd Heffinck). Het fokproduct van Willem Hoecke werd eerder dit seizoen nog kampioen van de STX cyclus.

Fokker Luc Van Hoof zag zijn Calvador Z (v. Comilfo Plus Z) vierde worden met de Ier Jason Foley. Na zilver bij de 5-jarigen was er dit keer een vijfde plaats voor Arnaud Gaublomme en de Zangersheide ruin Chica V.V. Z (v. Comme il Faut). Hij komt uit de fokkerij van Evelyne Van Vreckom. Plaatsen zes en zeven gingen eveneens naar Studbook Zangersheide en België met Werner Dierckx (Tabasco de Toxandria Z, v. Thunder van de Zuuthoeve) en Thibeau Spits (Impress-K van 't Kattenheye, v. Indoktro K van 't Kattenheye). 

Klik hier voor de uitslag.