Veilingtopper van 280.000 euro tijdens Woodland's International Sales

Fokkerij
18 okt 2021
Door Horseman Kristof

Het team van Woodland's International Sales, bestaande uit Niels Bruynseels, Stijn Van Campenhout, Nick Van Turnhout en Nick Vrins, kan opnieuw tevreden terugkijken op een prachtige collectie voorgesteld voor een talrijk publiek. Ook de aanwezige kopers en bieders wisten de collectie te waarderen, want met een omzet van net geen 2 miljoen euro werden alle records gebroken!

Quilano van de D&D Hoeve was de eyecatcher van de avond. De 5-jarige AES goedgekeurde hengst is een nakomeling van Karmel van de Watering en Uzi en wist verschillende geïnteresseerden uiterst warm te maken. Uiteindelijk werd de zwarte parel voor een recordbedrag van 280.000 euro geveild aan de familie Putters.

 

 

Maar Quilano van de D&D Hoeve was niet het enige paard dat de grens van 200.000 euro overschreed! Rob Roy van de Bisschop, een 4-jarige Zangersheide gekeurde hengst van Di Cantero van ter Hulst x Jenson van't Meulenhof veranderde voor 220.000 euro van eigenaar. Ook hij blijft in België dankzij Pieter Devos!

 

 

Het derde duurste bedrag staat op naam van Vivanabis PS, deze BWP-gekeurde hengst van Vivant van de Heffinck x Canabis Z werd voor 155.000 euro verkocht aan een vaste klant uit Denemarken. 

Scarlett, een 6-jarige dochter van Stolzenberg, vertrok voor 145.000 euro naar Frankrijk, terwijl andere paarden van de collectie een thuis vonden in Amerika, Tsjechië, Ierland, Slowakije, ... Ook Leonie Peeters, die met Woodland’s referentie Tinkoucha Hero Z vorige maand nog 3de werd in de CSI3* Grand Prix van Brussel, kocht opnieuw in op Woodland’s. Dit keer viel haar keuze op Quint BT, een 5-jarige zoon van Iron Man van de Padenborre die voor 135.000 euro onder de hamer ging.

Van de 9 embryo’s werd de hoogste prijs betaald voor het embryo uit de moederlijn van Casall ASK. Dit, reeds vrouwelijk gesekst, embryo werd verkocht voor 19.000 euro. Voor het Chacco Blue embryo rechtstreeks uit de 1m60 springende Ode des Roches werd door een Belgische klant 18.000 euro betaald.

“Met zulke prijzen kunnen we natuurlijk niet anders dan tevreden zijn.”, blikt het team terug op de avond. “Anderzijds doet het ons vooral veel plezier om klanten te hebben die ieder jaar terug komen. We willen dan ook iedereen bedanken die onze collectie bekeken en uitgeprobeerd heeft. Bedankt en tot volgend jaar!”

Bron: 
Woodland's International Sales