VDL Stud neemt afscheid van Emilion

Fokkerij
06 dec 2017
Door Horseman Kristof

VDL Stud laat via hun website weten dat hun tophengst Emilion gisteren is overleden. Emilion was ondermeer goedgekeurd voor de dekdienst bij BWP, KWPN en Selle Francais.

De preferente hengst heeft een fantastische leeftijd van 31 jaar bereikt. Emilion is van grote waarde geweest voor ons en voor ons bedrijf, hierbij denken we niet alleen aan zijn fantastische sport en fokkerij resultaten maar ook aan zijn persoonlijkheid en karakter.

Emilion heeft een indrukwekkende carrière gekend als sporthengst en als fokhengst. Met Ullrich Kirchhoff presteerde hij op het hoogste niveau. Hij won de wereldbekerkwalificatie in Millstreet en was hooggeplaatst in Grote Prijzen: 2e Donaueschingen, 4e Valkenswaard, 5e Londen. Hij was ook 6e in de Wereldbekerkwalificatie van Aarhus en werd met het Duitse landenteam 4e in Dublin en Rotterdam en 2e in Bremen.

Emilion heeft bewezen als springpaardenleverancier tot de besten ter wereld te behoren. Zijn nakomelingen presteren op Grand Prix en Wereldbeker niveau. Eén van de bekendste is Seldana, die met haar ruiter Abdullah Al Sharbatly de Zilveren medaille op de Wereldruiterspelen in Kentucky won. Een andere beroemdheid is Glasgow, hij won meerdere Wereldbekers en Grand Prix. Maar liefst driemaal was hij de winnaar van de CN Reliability Grand Prix van Canada en hij werd gekroond tot ‘USA Horse of the Year’. Maar niet alleen via directe nakomelingen liet hij van zich spreken. Via moederszijde heeft Emilion ook een zeer postieve invloed gehad op de fokkerij.

Emilion was tot in zijn laatste jaar actief in de fokkerij, dit jaar was hij nog vader van de Nationaal Veulenkampioen Mijnsinaa, van de fam. van der Meer uit Surhuisterveen.

Bron: 
VDL Stud