Vainqueur van de Vogelzang en Vilyana vh Bloemenhof winnen goud bij de dressuurveulens

Fokkerij
09 sep 2021
Door Horseman Kristof

Vainqueur van de Vogelzang en Vilyana vh Bloemenhof hebben afgelopen zaterdag goud gewonnen tijdens het nationaal veulenkampioenschap van BWP bij Sportstal Vanderhasselt.

De reeks voor mannelijke dressuurveulens werd gewonnen door Vainqueur van de Vogelzang (v. Bon Courage) van fokkers Nick Caeldries en An De Waele. Deze komt uit dezelfde moeder als de voor BWP goedgekeurde Panterho van de Vogelzang die succesvol loopt onder het zadel van Domien Michiels.
De tweede plaats was voor Vaya van het Engelenhof (v. Le Premier Begijnhoeve) van fokker Liesbet Engelen. Het brons ging naar Vixen From Green RT, een zoon van Panthero van de Vogelzang. Hij werd gefokt door Stijn Renders en Inge Toelen.

Bij de vrouwelijke dressuurveulens ging fokker Luc Van Der Heyden aan de haal met de overwinning. Het was zijn veulen Vilyana vh Bloemenhof (v. Fuerst Dior) die de hoogste score kreeg. Vayacondios van de Kempenhoeve (v. Fuerst Toto) pakte zilver voor Velvet's Dragon van het Keysersbos (v. Kjento). Hans Van Den Bossche en Heide De Keyser zijn de fokkers van de bronzen medaille winnaar.

Klik hier voor de uitslagen.