Tom en Ines De Craene investeren in Jaguar vd Berghoeve

Fokkerij
15 nov 2021
Door Horseman Kristof

Jaguar vd Berghoeve en volle zus Mumbai knallen naar topprijzen tijdens HorseSales.Auction! Tom en Ines De Craene halen Grand Prix hengst Jaguar vd Berghoeve naar Stal Den Bisschop.

Beide veilinghighlights lieten in de finale nadrukkelijk van zich horen. Voor een topprijs van €115.000 euro verhuist de vijfsterren Grand Prix hengst Jaguar vd Berghoeve via de HorseSales.Auction naar fokkerij vd Bisschop. De volle zus van Mumbai trok eveneens grote belangstelling. En komt in handen van een Nederlandse fokker.

Grote belangstelling bleek er ook voor de ruim tien fokmerries. Waar de 1m45 geklasseerde Deviline van t Ruytershof (Diamant de Semilly uit de zus van Emerald) voor €54.000 euro van eigenaar verwisselde.

De belangstelling bleek groot voor ‘The Next Level’ breeding auction. Waar met name fokkers en investeerders hun slag sloegen. Onder hen fokkerij van den Bisschop. Die na een stevig biedduel met een Ierse hengstenhouder Jaguar vd Berghoeve naar hun fokkerij haalden. Daar zal hij door Tom en Ines de Craene komend seizoen ingezet worden binnen de eigen fokkerij. En beschikbaar gesteld worden als dekhengst na een sportieve carrière op Grand Prix niveau.

 

 

Nederland investeerde ook stevig. Door voor €75.000 de volle zus van Mumbai vast te leggen. Dit genetisch zeer interessante embryo wordt tevens de halfzus van Willem Greve zijn opkomend talent Opium JW vd Moerhoeve. Cold Play, de nummer 8 van de WEG in Tryon ziet zijn volle broer of zus voor €25.000 naar Duitsland vertrekken. En het ingeplante embryo van Emerald en de Grand Prix merrie Babylotte vindt voor €21.000 een nieuw thuis in Belgie.

De belangstelling voor de fokmerries bleek bijzonder groot. Waarbij de 1m45 geklasseerde Deviline van t Ruytershof de kar trok. Deze Diamant de Semilly dochter uit de halfzus van Emerald bracht maar liefst €54.000 op. Na een hevig biedduel trok een Kroatische fokker voor €46.000 aan het langste eind bij de 1m45 springende Quandice de Kerglenn. En Izzy W, een halfzus van Global winnaar Arrayan, krijgt voor €42.000 een nieuw thuis bij een ambitieuze Nederlandse fokker.

De organisatoren van de HorseSales.Auction kijken na vier veulenveilingen terug op een zeer geslaagde fokkerij editie. Waarbij dank uitgesproken wordt naar zowel de kopers als de inzenders. “We zijn zeer dankbaar voor het wederzijds vertrouwen”, laten organisatoren Harold Renken en Chris de Heer optekenen. “We hebben veel moeite gestoken in deze editie. En geprobeerd een aantrekkelijke collectie te maken waar fokkers en investeerders vandaag de dag een stap mee kunnen maken. De vele succesvolle verkopen laten zien dat ze dat gewaardeerd hebben.”

Het seizoen voor de HorseSales.Auction zal van 16 – 19 december afgesloten worden met een collectie springpaarden van 2-4 jarigen. Waarbij de videodag op 27 november gepland staat. 

Bron: 
HorseSales.Auction