Tobago Z is de nieuwe nummer één van de WBFSH ranking

Fokkerij
09 mei 2019
Door Horseman Kristof

Op de nieuwste WBFSH ranking heeft het KWPN opnieuw de eerste positie ingenomen bij de stamboeken en staat de Zangersheide hengst Tobago Z op de eerste plek bij de springpaarden! 

Het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland staat zo opnieuw op de plek waar ze eind vorig jaar de ranking mee wisten af te sluiten. Studbook Zangersheide zakt naar de tweede plaats, maar levert met Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) wel de nieuwe nummer één. Het fokproduct van Jonas Bellemans stijgt van de tweede naar de eerste plaats. Hij wisselt zo van plaats met Ladriano Z (v. Lawito).
Met Tobago Z als nummer één heeft Stephex Stables voor de tweede keer op korte tijd het beste springpaard ter wereld op stal staan. Eerder was die eer al weggelegd voor hun BWP hengst Halifax van het Kluizebos.

BWP stijgt naar de vijfde plaats en heeft met Espoir (v. Surcouf de Revel) op de elfde plaats hun beste vertegenwoordiger. sBs zien we terug op de achtste plaats waar Delux van T&L (v. Toulon) de beste vertegenwoordiger is op de 31ste plaats.

Klik hier voor het volledige overzicht.