Tobago Z blijft de nummer één op de WBFSH ranking

Fokkerij
16 jun 2021
Door Horseman Kristof

De WBFSH heeft een nieuwe jumping studbook en breeder ranking bekend gemaakt. Net als vorige maand staat de Zangersheide hengst Tobago Z op de nummer één positie.

Op de 'Breeder Ranking' staat Jonas Bellemans voor de tweede maand op rij op de nummer één plaats. Dit heeft hij te danken aan zijn Zangersheide hengst Tobago Z, een zoon van Tangelo van de Zuuthoeve. Tobago Z vormt een succesvol duo met 's werelds nummer één ruiter Daniel Deusser. Baloutinue (v. Balou du Rouet) en Oak Grove's Enkido (v. Ensor vdh Pleville) staan op plaatsen twee en drie.

In de 'Studbook Ranking' is Selle Francais nog altijd de nummer één en stijgt het Holsteiner Verband naar de tweede plek. BWP blijft het beste Belgische stamboek, maar zakt wel van de tweede naar de derde plaats. Beste BWP'er is Fruehling van d'Avrije (v. Wandor vd Mispelaere) van fokker Ivan Van Hoecke op een vijftiende plaats. 

Zangersheide zakt van de vierde naar de vijfde plaats terwijl sBs het twee plaatsen beter doet dan een maand eerder en nu op een achtste plaats staat. Dat hebben ze vooral te danken aan hun nummer één op deze ranking, Don Juan van de Donkhoeve (v. Bamako de Muze). Het fokproduct van Gustaaf Quintelier staat op een tiende plaats.

Klik hier voor alle ranking resultaten.