Tiny Grauwels en LRV Herenthout zijn de nieuwe nationale kampioenen

Dressuur
04 okt 2022
Door Horseman Kristof

Proficiat LRV Waasmunster! Proficiat LRV Waasmunster voor de organisatie van een ronduit prachtig nationaal LRV-tornooi. Jullie hebben er samen met heel veel vrijwilligers, met sponsors en terreineigenaars, voor gezorgd dat de beste combinaties van het LRV-zomerseizoen 2022 konden schitteren. De duizenden bezoekers hebben er van genoten. Jullie hebben voor 200% #beleefLRV gezorgd.
 

Groepsdressuur

Opvallend veel tevreden en blije gezichten op het Nationaal LRV tornooi. Ook bij LRV Herenthout dat de prestigeslag met LRV Bredene won in de hoogste reeks van de achttallen-dressuur. Knap hoe ze erin slagen om groepsdressuur en individuele topprestaties samen te laten gaan.

Commandant van LRV Herenthout Jef Mariën: “Een plaats in het hoogste achttal betekent iets in onze rijvereniging. Onze ruiters en amazones zijn heel gemotiveerd om er samen iets moois van te maken en dan kom je heel ver. We trainen nog wekelijks maar daar ligt de nadruk meer op de individuele ontwikkeling van de combinaties. Het pure achter elkaar rijden, is voorbehouden voor het laatste kwartje van een training. Wij schenken ook veel aandacht aan de jongeren en proberen hen het positieve van groepstrainingen doen in te zien.  Ook onze springruiters e amazones willenwe hiervoor ook te motiveren. Ons viertal dat aantrad op het nationaal ruitertornooi bestaat trouwens uit quasi allemaal springruiters. Het is ontzettend fijn om in de groepsdressuur aanwezig te zijn maar ook de individuele deelnames in springen en dressuur weten wij bijzonder te smaken. We kunnen stellen dat wij van bijna pure dressuurclub geëvolueerd zijn naar en veelzijdige club waar elke discipline belangrijk is en ondersteund wordt. Dat dat dan medailles oplevert, maakt het extra mooi.”

Proficiat LRV Waasmunster 2.0

In de klasse Midden voor achttallen gaat de overwinning naar LRV Waasmunster en dat mag best speciaal genoemd worden want organiseren en tegelijkertijd sportief presteren is allerminst evident. Ze pakken goud, voor LRV Bassevelde en LRV Ardooie.  In de L-reeks is het goud voor LRV Bassevelde. LRV Grobbendonk krijgt het zilver. Brons is voor LRV Waasmunster.  

In de hoogste reeks voor viertallen gaat de zege naar LRV Ardooie. Deze zege staat misschien wel symbool voor de groepsdynamiek die er binnen LRV West-Vlaanderen momenteel heerst. Groepswerking die knappe individuele prestaties overigens niet in de weg staat. Plaats twee in deze sterk bezette reeks is voor LRV Grobbendonk. LRV Veldegem Ruddervoorde mag als derde in de stand mee op het podium.

In de klasse Midden voor viertallen zien we een volledig Antwerps podium. Goud voor LRV Poppel. Zilver voor LRV Morkhoven. Brons voor LRV Meerhout. In de L-reeksen is er goud voor LRV Merksplas en LRV Oostmalle.  De Kür op Muziek is voor LRV Kontich.

Tiny Grauwels is nieuwe Nationale kampioen ZZ dressuur

Tiny Grauwels (LRV Tienen) is na een spannende ontknoping waarbij de punten dicht bij elkaar lagen, de nieuwe nationale LRV-Kampioene in de hoogste dressuurreeks ZZ. Ze werd eerder al nationaal indoorkampioene met haar Aripûna van Sint-Rochus (v. Alabastro) en met de overwinning in Waasmunster doet ze daar nog een nationale titel bij.  Plaats twee gaat naar Anoek Op den Kamp (LRV Oud-Turnhout) met Keandro Farena (v. Apache). Brons is er voor Lien Peeters (LRV Gellik) met Idool Lita SW (v. Charmeur).  Imani Van Zele (LRV Bassevelde) rijdt naar plaats vier met Lion (v. Bonnie Prince Charlie). Liesl Van Coppenolle (LRV Westkapelle) pakt plaats vijf met Fun van de Heeernis (v. Lord Leatherdale).

In de klasse Zwaar 2 is het goud voor Tom Heurckmans (LRV Meerhout) met Marcoz v/d Lange-Lo (v. Bretton Woods). Riece Meskens (LRV Grimbergen) rijdt naar zilver. Brons is er voor Amber Wuyts (LRV Lichtaart) met Kingsley Lucky Dance. In de twee Z1-reeksen zijn er nationale titels voor Celine Swinnen (LRV Hechtel Eksel) met Rolex ‘W’ van Prinsenhof’s (v. Bon Coeur) en voor Senne Goris (LRV Arendonk) met Luraan-H (v. Geniaal).

Bron: 
LRV