Thio van T&L en Conthargos leveren winnaars in Ternat

Fokkerij
28 jul 2021
Door Horseman Kristof

Sportstal Vanderhasselt in Ternat vormde tijdens de Nationale feestdag het decor voor de jaarlijkse "Dag van de Fokker" van het BWP gewest Wambeek. De reeksen voor springveulens werden gewonnen door nakomelingen van Thio van T&L en Conthargos.

Bij de mannelijke veulens ging de overwinning naar Valerio MDS (Thio van T&L x Calido I). 'MDS' verwijst naar de fokkerij van Marleen De Schutter uit Berlare. Vingino van het Strokapelleken (Conthargos x Calido I) van fokker Andre van den Nest behaalde een tweede plaats. Orak D'Hamyck leverde met Valium van de Kesterheide (fokkers Benny De Troyer en Sven De Hau) en Véloo VHL (fokker Leslie Van Hamme) de nummers drie en vijf. Voor Vital van Strijtem (v. Parfait van het Schaeck) van fokkers Marc en Kristof De Pauw was er een vierde plaats.

Mathias Ockerman en Jessie Symons wonnen bij de vrouwelijke veulens met Cocinelle Bull's Eye Z, een dochter van Conthargos uit een Aganix du Seigneur merrie. Verona Touch JT (Echo van 't Spieveld x Matisse de Mariposa) van Jill Candries en Thomas Peeters eindigde op een tweede plaats. De derde plaats was voor Vienna van 't Hussevelde (v. Parfait van het Schaeck) van fokkers Patrick en Melissa Bracke. Ciao Bella Fernantas Z (v. Chaiton F Z- fokker Gregory De Vidts) en Velina van de Ultrahoeve (v. Grand Slam VDL - fokker Noelle van den Neucker) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de uitslag.