Thibeau Spits is de ruiter in vorm in het Azelhof

Jumping
15 apr 2021
Door Horseman Kristof

Thibeau Spits is duidelijk klaar voor het "nieuwe" jumping seizoen. Na verschillende topklasseringen vanochtend won Spits nu ook het hoofdnummer van de dag op de CSI2* concours in Lier.

In deze 1m45 hoge rubriek kwamen net geen negentig combinaties aan de start. Er werd tegen de klok gesprongen en daarin trok Spits aan het langste eind. Hij rekende hiervoor op de 11-jarige BWP ruin Juragold Bormes (v. Contact van de Heffinck).

Zijn neef Jeroen De Winter volgde met de BWP merrie Iron Lady van 't Meulenhof (v. Parco) op een tweede plaats. De derde plek was voor Alexis Borrin uit Frankrijk met Diva du Temple (v. Radieux). Belgisch kampioen Jos Verlooy behaalde een vierde plaats met de KWPN hengst Fabregas (v. Zambesi). Op een vijfde plek zagen we Joe Clee met Alzu Ohio (v. Optimum van de Wellington).

Gudrun Patteet en Sea Coast Monalisa van 't Paradijs (v. Bamako de Muze) klasseerden zich op een zevende plaats. De BWP elite hengst Le Blue Diamond van 't Ruytershof (v. Plot Blue) behaalde met Olivier Philippaerts een tiende plaats. T&L ruiter Frederic Vernaet werd nog twaalfde met de BWP hengst Lavallino ter Klomp (v. Clearway).

Klik hier voor de uitslag.