Terugblik op het EK Voltige voor Junioren en Young Vaulters

Overige sport
08 aug 2022
Door Horseman Kristof

Momenteel zijn alle ogen gericht op onze meervoudige Belgische Kampioen Lauren Vanlerberghe die deelneemt aan het WK Voltige voor senioren in Herning (Denemarken). 

Afgelopen week waren onze voltigeurs uit de Junioren en Young Vaulters klasse aan zet op het EK in Kaposvar (Hongarije). In de categorie junioren dames namen Jolien Aerts uit Neerpelt en Saar Borgmans uit Arendonk deel. Jolien voltigeerde op haar paard Falke met Ann Proost aan de longe, Saar trad aan met haar paard Hermes en haar vader Dirk Borgmans aan de longe. Tijdens de plicht ronde behaalde zij beiden een uitstekend en verdienstelijk resultaat: Jolien eindigde op de 24ste plaats met een score van 6,802 terwijl Saar met een score van 6.450 plaats 32 voor haar rekening nam. Tijdens de kür staken beide dames nog een tandje bij. Ondanks een paar schoonheidsfoutjes, getriggerd door de spanning, scoorden beiden hier ook goed: Jolien behaalde een 6,329 (28ste) en Saar een 6,739 (23ste). Overall leidde dit tot plaats 27 en 28 voor onze Belgische junioren, met een respectievelijk score van 6,609 en 6,595. Oostenrijk spande de kroon in dit zeer sterk Europees deelnemersveld.

In de Young Vaulters klasse dames, die voor de eerste keer op een EK Voltige werd uitgeschreven, trad Yana Krammerhoffer uit Heusden-Zolder aan met het paard N-Sex Appeal vh Pulderhof en eigenares Ann Proost aan de longe. Dit prille team lukte erin om de 3 rondes af te werken. De plichtronde voltooiden zij naar behoren met een 23ste plaats (6,230) tot gevolg. Tijdens de technische testronde nam de spanning zowel bij voltigeur als paard wat de bovenhand waardoor zij eindigden op een 21ste plaats (4,490). Ondanks een paar schoonheidsfoutjes in de kür behaalden zij een score van 6,269, goed voor een 18de plaats. Overall strandden zij op de 20ste plaats (5,815). Ook hier een sterk deelnemersveld met Duitsland aan de top.

Onze Belgische voltigeurs toonden gedrevenheid, enthousiasme en buitengewone motivatie voor deze competitie met de top van Europa. Een houding die verdere evolutie zeker zal ondersteunen!