Slotblog van Christophe en Karline De Brabander vanuit Parijs

Blog
04 dec 2017
Door Horseman Kristof

De voorbije dagen waren Stal de Muze ruiters Christophe en Karline De Brabander onze gastbloggers van dienst vanop de 'Longines Masters of Paris'. In deze slotblog blikt Christophe terug op de laatste wedstrijddag in Parijs.

"Het einde van vier dagen Parijs... Mijn proef ging omstreeks 8u30 al van start en Geneve kreeg het nr 21 op de startlijst van de één ster GP. Het gevoel in de paddock zat al verkeerd, maar toch konden we het parcours deze keer afronden met een springfout op hindernis twee. Jammer genoeg geen enkele foutloze omloop kunnen noteren dit weekend, dat zorgt toch voor een wrang gevoel! Hopelijk ging het bij Fantomas beter in de twee ster Grand Prix. Het was even zoeken naar het juiste ritme in het begin van het parcours, uiteindelijk kwamen er negen strafpunten op het scorebord te staan. Jammer maar helaas, gelukkig kon Karline wel tevreden terugblikken op een geslaagde concours. De overige Belgische ruiters presteerden dan weer sterk in deze Grote Prijs.
Nu al het werk is voldaan, is het tijd om ten volle van de sport te genieten met de Longines Grand Prix. De Belgen waren sterk vertegenwoordigd en aan de supporters kon het zeker niet liggen. Finaal wist enkel Jos zich te plaatsen voor de barrage met Caracas en met een geweldige zesde plaats als gevolg! De overwinning had dan toch een Belgisch kantje dankzij team Stephex en Daniel Deusser. Tegen Daniel en Cornet was vandaag niemand opgewassen. We zijn weer een ervaring rijker. De organisatie was weer van de bovenste plank, op en naast de piste. Parijs, hopelijk tot volgend jaar!"