Shaq Attack H M Z wint het kampioenschap voor 3-jarigen

Fokkerij
28 jul 2021
Door Horseman Kristof

Na ruim 300 veulens verspreid over 3 dagen was het tijdens de slotdag van het Z-festival de beurt aan de 3-jarige paarden om hun opwachting te maken. 22 paarden verschenen er in de ring voor onze vakkundige vakjury om vervolgens na het vrijspringen beoordeeld te worden op techniek, vermogen en algemene indruk. Elk van deze criteria leverde een punt op 10 op om zo uiteindelijk aan een totaalscore op 30 punten te komen. 

Het paard dat de jury het meest wist te overtuigen was de hengst Shaq Attack H M Z, een zoon van Stakkato en Caretano Z die gefokt werd door de familie Mievis-Huysegoms en die uit de halfzus komt van de hengst Acapulco Z (Acorado I). Shaq Attack H M Z sprong met bijzonder veel lichaamsgebruik en was dan ook het enige paard dat hiervoor door de jury beoordeeld werd met een 9.00 voor techniek. Voor het vermogen kreeg hij een 8.50 toegekend en ook de algemene indruk leverde een 8.50 op. Zo kwam hij aan een totaalscore van 26.00.

Op amper 10 honderdsten van een punt ging de 2de plaats naar de merrie Quaramelle Of Greenhill Z, die gefokt werd door Philip Gysbrechts. Quaramelle Of Greenhill Z is een dochter van Quilimbo uit de merrie Ciloui Of Greenhill Z (Clarimo), die met Clockwise Of Greenhill Z (Clearway), Carreau Of Greenhill Z (Clintissimo Z) en Ernie Of Greenhill Z (Emerald Van ’t Ruytershof) al verschillende paarden gegeven heeft die actief zijn op het internationale niveau. Quaramelle Of Greenhill Z kreeg een 8.80 voor techniek, een 9.00 voor vermogen en een 8.10 voor algemene indruk wat dus een totaal maakt van 25.90.

De 3de plaats ging naar de schimmelhengst Calme-Jean Z, een zoon van Chacoon Blue en Conteur I die  gefokt werd door Chris Brems. Calme-Jean Z kreeg van de jury een score toegekend van 25.80 op 30 waarvan 8.80 voor techniek, 9.00 voor vermogen en 8.00 voor algemene indruk.

Bron: 
Zangersheide