Selectieprocedure WK jonge dressuurpaarden is bekend

Dressuur
17 jul 2020
Door Horseman Kristof

Eerder berichtten we u dat de door de lockdown en de wereldwijde COVID-19 crisis de KBRSF-werkgroep Jonge Dressuurpaarden besliste dat de selecties voor het “World Breeding Championship For Young Dressage Horses”, voorlopig on hold zouden geplaatst worden.

Ondertussen werd bekend dat het FEI Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden officieel werd verplaatst naar het indoorseizoen. Het kampioenschap zal georganiseerd worden van 9 tot 13 december 2020. Na vier jaar in Ermelo wordt het WK dus opnieuw in Verden georganiseerd.

Met dit nieuws, de versoepelingen van de coronamaatregelen en de heropstart van de sport, stak de werkgroep opnieuw de koppen bij elkaar om tot een nieuwe Belgische kwalificatieprocedure te komen voor dit WK.

Wij spraken met Thomas Eyckmans, lid van de werkgroep Jonge Dressuurpaarden.

“In principe verschilt deze procedure weinig ten opzichte van de selectieprocedure van vorig jaar. Het grootste verschil is eigenlijk dat er slechts twee selectiewedstrijden op de agenda zullen staan. Vorig jaar waren dat er drie. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de huidige post-corona situatie en de zeer late start van het seizoen. Aangezien het WK een indoorwedstrijd zal worden, worden ook de selectiewestrijden indoor georganiseerd.

De selectieprocedure werd vorig jaar erg positief onthaald en we kregen veel positieve feedback van zowel ruiters als eigenaars. Daarom hebben we beslist om op dit elan en met dezelfde procedure verder te werken”, aldus Thomas.

Wie de volledige procedure wil nalezen, kan terecht op https://www.equibel.be/nl/disciplines/dressage/reglementen/.

Bron: 
KBRSF