Sakina Van Dijck: "Deze titel was voor mij een grote verrassing"

Blog
13 okt 2020
Door Horseman Kristof

Sakina Van Dijck reed naar de Nationale LRV-titel in de reeks ZZ. Samen met de communicatiedienst van LRV blikt de amazone van LRV Morkhoven terug op haar seizoen en kampioenentitel.

Hoe kijk jij terug op het zomerseizoen LRV 2020? 

Sakina: Een beetje met gemende gevoelens... waren veel onzekerheden met de Corona. Wedstrijden werden last minute gepland, dus was wel moeilijk om naar de wedstrijden toe te trainen vond ik. Maar het zijn nu ook heel speciale tijden waarin niets echt zeker is. 

Jouw nationale titel is wel een zekerheid. Hoe heb je de dag in Oudenaarde beleefd? 

Sakina: Vrij hectisch, als ik eerlijk ben. Ook de jonge paarden werden op dezelfde dag verreden. Dat was wel héél hectisch voor mij. Ik mocht in zeven proeven starten. Dat vergt wel wat planning (knipoog). Van het ene paard meteen op het andere ook. Het is uiteindelijk allemaal wel gelukt. Spijtig dat het weer niet echt meewerkte. De piste van het ZZ en Z2 lagen quasi perfect maar in de lagere klassen, was de bodem echt wel zwaar. 

Je won in Oudenaarde met Bonvivant. Wat voor een paard is Bonvivant? 

Sakina: Bonvivant is een paard met enorm veel souplesse, maar een speciaal karakter... Hij kan de ene wedstrijd alles voor me geven en de andere wedstrijd is hij afgeleid en speels. Maar als hij zijn werk doet, werkt hij echt tot in de puntjes. Gelukkig staat hij elk nationaal steeds voor me klaar en daar ben ik wel heel blij om. 

Jij won ook in de proef voor vierjarige dressuurpaarden? 

Sakina: Querido del amor is een paard met veel kwaliteiten. Dat maakt haar heel fijn om te rijden. Ze heeft net dat tikkeltje karakter om een heel goed paard te kunnen worden. 

Jij won vroeger al een nationale titel bij de pony's, je was er al heel dicht bij in de klasse ZZ, wat betekent deze nationale LRV titel in de klasse ZZ voor jouw? 

Sakina: Ik ben al een paar jaar op een rij tweede geworden. Voor mij was het echt een grote verrassing dat ik eindelijk kon winnen in het zware deelnemersveld, want er zaten echt kleppers tussen. Het was voor mij spannend tot de laatste moment. Maar na mijn  laatste oefening kwam er echt een 'smile'  op mijn gezicht. Ik was echt superblij met onze prestatie (glimlach). Als kers op de taart kwam dan de bevestiging dat ik gewonnen had. Mijn dag kon niet meer stuk. 

 
Bron: 
LRV