Ponyclub Broechem pakt goud in de groepsdressuur

Dressuur
30 sep 2019
Door Horseman Kristof

Op het nationaal ponytornooi in Zonnebeke werden er gisteren verschillende kampioenschappen afgewerkt! 

De dag begon nog droog zodat de groepsdressuur min of meer in normale omstandigheden kon plaatsvinden. De achttallen van LRV Bekkevoort, Herenthout en Broechem plaatsten zich voor de overkamping. Na de ochtendproef en de overkamping werd duidelijk dat LRV Broechem de sterkste proeven neerzette. LRV Bekkevoort reed naar plaats twee, voor de nationale kampioenen van 2018, LRV Herenthout. LRV Van Halmaelen Broechem mocht meteen de eerste kampioenenlinten van de dag omgorden. Het zouden zeker niet de laatste zijn... 

In de reeks Viertallen-Midden was het goud voor LRV Herent. Zilver ging naar LRV Oud-Turnhout. LRV Wuustwezel reed naar brons.

In de individuele dressuur D-Licht 2 was er goud en een nationale titel voor Bo De Clercq (LRV Broechem) en haar Champion’s Double. Floor Janssen (LRV Bocholt) en Keano (v. Orlando) reden naar de tweede plaats. Britt Corten (LRV Herent) en Ischa (Leuns Veld’s Lord) pakten brons. 

In de reeks C-Licht 2 was Emilie Herweyers (LRV Sinaai) de beste met haar Florenzo (v. Nieuwmoed’s Patrick). Britt Vandendriesche (LRV Geetbets) reed met Café au Lait (v. Cappuchino) naar plaats twee. Het brons ging naar Yara Kleeren (LRV Rijkevorsel) met haar Bohemian Rhapsody (v. Wengelo’s Ricardo).

In de B-Licht 1 was het kampioenenlint voor Anna Van Den Eynde (LRV Herselt) met Dewi. Yelena Maertens (LRV Koningshooikt) reed met Rebel van de Eekhoek (v. Laser van de Mereyt) naar zilver. Het brons was voor Pauline Vlekken (LRV Hoeselt) met Lila van den Hoek (v. Rakker-L). 
In de reeks AB2 ging het goud naar Alexine Herweyers (LRV Sinaai) met Mona. Renske Buiks (LRV Wortel) werd knap tweede met Julian-Mulligens Domeniek voor Nieke De Pelsmaeker (LRV Nieuwenrode) met Richard’s Archie.  
Bij de allerkleinste pony’s mocht Giula Vitale (LRV Torhout) met Speedy het kampioenlint aantrekken. Eline Truyen van LRV Oud Turnhout en Vlekje reden naar zilver. Charlotte Fouquat (LRV Bornem) pakte met Donder Brons.

Wie waren de springkampioenen? Ontdek ze hier!

Bron: 
LRV