Platina, Briljant en Diamant Cup leveren mooie podia in Lier

Dressuur
28 mei 2023
Door Horseman Kristof

Deze week werden tijdens de Belgische Kampioenschappen in Lier drie verschillende cups verreden: de Platina Cup (Inter I & II), Briljant Cup (Lichte Tour), de Diamant Cup (niveau 4). Zaterdag vonden de kür op muziek finales plaats en dit leverde mooie podia op.

In de Platina Cup was het Nick van de Laer die aan het langste eind trok. Hij won de competitie met zijn Jack Daniels N (v. Apache) en mocht de hoogste trede van het podium betreden. Nick vertelt na zijn overwinning: “Het is tijdens deze competitie alles meegevallen. Ik ben nog maar heel kort met Jack Daniels op dit niveau aan het werk en we hebben best lang getwijfeld of we hem wel of niet zouden inschrijven voor de Platina cup. Op het laatste moment hebben we besloten het toch te doen en dat heeft goed uitgepakt. Onze kür op muziek is dus ook vrij last minute gemaakt en die proef was daardoor nog een beetje onwennig, maar hij voelde wel goed aan. Ik ben heel blij met dit resultaat en met het gevoel dat Jack Daniels mij geeft.” Isabel Cool en Herr Charmeur Coolhorses wonnen zilver en Katrien Verreet en Oblix van de Kempenhoeve namen de bronzen medaille mee naar huis.

Niets dan winst voor Domien Michiels

Domien Michiels en zijn mooie schimmel hengst Panthero van de Vogelzang (v. Belantis) waren goed op dreef deze competitie. In de Briljant Cup wisten zij met overtuiging alle drie de proeven te winnen en Domien mocht zich vandaag dan ook de gouden medaille om laten hangen. Claudia Dorpmans en Bravo Benico wonnen het zilver en Eline Borrey De Coninck nam met haar Dollar het brons in ontvangst.

Spannende Diamant Cup

In de Diamant Cup wisten de top 3 ruiters elkaar tot op het laatste het vuur aan de schenen te leggen. Het was Saidja Brison die aan het langste eind trok: zij won vandaag met haar Ladykiller (v. Glamourdale) de kür op muziek en ging ook met de gouden medaille naar huis. Ze werd op de voet gevolgd door Jorinde Verwimp en Rose Belle, die als tweede eindigde in deze competitie. De bronzen medaille was voor Yasmine Es-Salehy en VRDS Nea’s Donna Qizara.

Bron: 
Persbericht