Pieter Kenis en Okky-Blue-S pakken goud bij de 5-jarigen

Jumping
18 aug 2019
Door Horseman Kristof

Sinds afgelopen maandag vormt Gesves het decor voor de kampioenschappen van de jonge springpaarden!

Gisteren werden de finales bij de 4-jarigen afgewerkt, sinds vanochtend 9u30 strijden de 5-, 6- en 7-jarigen om de medailles. 

In de finale bij de 5-jarigen kwamen er 47 combinaties aan de start. Daarvan wisten er 24 zich te plaatsen voor de barrage.

In die barrage kregen we op het einde nog een spannende ontknoping. Nadege Janssen stond lange tijd aan de leiding. Enkel de derde laatste starter Pieter Kenis wist beter te doen. Kenis en de BWP'er Okky-Blue S (Zirocco Blue VDL x Emillion) gingen door de finish in een tijd van 40:57 seconden. Okky won vorig jaar ook al het SBB kampioenschap, toen met Jorich Spits. 

Het zilver is voor Nadege Janssen en de KWPN'er Janieta P (Kannan x Diarado) na een tijd van 40:68 seconden. Het brons is voor Steven Verwaeren en Dylano van de Heide Z (v. Denzel van 't Meulenhof) na een barrage tijd van 40:88 seconden. Verwaeren mocht in die barrage met Dylano de spits afbijten en kwam met de BWP'er Oepsie Poepsie Deux (v. Itackie Deux) als laatste in de piste. Daarmee leek hij op weg naar de titel dankzij een snelle tijd van 38:04 seconden, maar de laatste hindernis ging jammer genoeg tegen de vlakte.

Net naast het podium zien we Tim Van Den Broeck met de BWP'er Origi van de Zeshoek (v. Marius Claudius). De vijfde plaats is voor Christophe Meirsschaert met de BWP merrie Oxana vd Bisschop (v. Air Jordan Z). Op de zesde plek krijgen we Steven Van Rossem met de BWP ruin Orlando van Klapscheut, eveneens een nakomeling van Marius Claudius. Frederik Dekens werd zevende met de BWP'er Oh my God Vde (v. Der Senaat 111). De achtste plek was voor Thibaut Huyvaert en de BWP merrie Orphy van de Kruishoeve (v. Elvis ter Putte).